reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój naszych dzieci

Luandzia GRATULACJE!!!! A racze to Zuzi powinnam pogratulować :)

Nuśka ale te Nasze szkraby cwane :) już tak dobrze rozumią.

Ja kocham to jak idziemy gdzieś na spacerku lub w domu i mówię do niego "daj mi rączę" a ten tak dzielnie mi daje małą łapkę :)

Donkat Kuba też ostatnio spadł na głowe z łóżka po czym wstał i zrobił taką minę "o co chodzi - co się stało" ja nie reagowałam aby się nie poryczał a ten z powrotem na łózko i zszedł jak powinien i poleciał do zabawek.

reklama
gratulacje !!!!
za nowe osiągnięcia
Mój też skrabik się wspina i schodzi :-)

super nasze dzieciaczki szybko rosna

Adaś wczoraj cały dzień na nogach, ażeby choc na chwilę usiadł, to nie dupcia parzy. Ma takie grające pianiko na nogach ( takie co mozna przestawiac od leżącego do stojącego) i uczepił sie wczoraj włąśnie tego. popychał i przemieszczał sie po mieszkaniu.

Adaś idzie do przodu z mówieniem.
Gdy zobaczył banana powiedział anan daj , kiedy pokazuje na wieżę mówi: lalalala, na pieska au, au, nie mówi np. daj Mai tylko Ani. Ładnie wczoraj powiedział babcia, dziadzi,
no i jak pisałam wcześniej przeszedł wczoraj kuchnię, a jak my biliśmy mu brawo to śmiała się tak, aż się zanosił. Ale super tem mój bączek.

Adaś idzie do przodu z mówieniem.
Gdy zobaczył banana powiedział anan daj , kiedy pokazuje na wieżę mówi: lalalala, na pieska au, au, nie mówi np. daj Mai tylko Ani. Ładnie wczoraj powiedział babcia, dziadzi,
no i jak pisałam wcześniej przeszedł wczoraj kuchnię, a jak my biliśmy mu brawo to śmiała się tak, aż się zanosił. Ale super tem mój bączek.

brawa dla adasia!!

u nas w mowieniu nadal brak postepow:-(
juz sie zaczynam martwic, czy julitka nie bedzie miala z tym problemow:sorry2:

jak cos chce, to wszystko zalatwia raczkami, a mowic nie chce:no:

Agulka gratulacje dla Adasia:tak::-)
wiem jak się cieszysz bo jak Mati tydzień temu zrobil 12 kroczków to ja chcialam to oglosić wszystkim bo moje szczeście nie mialo granic:tak::-D

brawa dla adasia!!

u nas w mowieniu nadal brak postepow:-(
juz sie zaczynam martwic, czy julitka nie bedzie miala z tym problemow:sorry2:

jak cos chce, to wszystko zalatwia raczkami, a mowic nie chce:no:

No co ty nie żartuj przecież jest jeszcze malutka co do załatwiania rączkami ja rozmawiam z Zuzką językiem migano-mówionym i muszę przyznać że coraz lepiej nam to wychodzi mała już potrafi pokazać kilka znaków więc czego nie potrafi powiedzieć to pokaże najlepiej nam wychodzi piosenka stary niedźwiedź mocno śpi w wersji migano mówionej zwłaszcza jak do śpiewania przyłączy się tata:-):-D przykłady jak migać znajdziesz na : Klub KOKO : może to usprawni waszą komunikację nawet jeżeli to miałoby być tylko kilka słów

reklama
Agulko brawo dla Adasia
brawoooo:tak:
U nas też są postępy i mogę w końcu wejść na ten wątek:-),; więc raczkujemy bardzo zawzięcie i bardzo szybko:szok::szok::szok:, stawiamy kroczki przy łóżku i na łóżku ( najlepiej), rozmawia, z misiem na obrazku, pokazujemy dzidzie w gazecie i dajemy jej buzi;-)a przy okazji cieszymy sie w głos na widok zdjęcia dziecka:-):-). Poza tym daday, taty, baby, coś na podobieństwo dziadzia, lala, daj i jeszcze nierozszyfrowane dźwięki są na porządku dziennym:-) szczególnie głośne wieczorna porą przed snem:baffled:

Do góry