reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój naszych dzieci

gratulujemy Kubusiowi i Olafkowi kroczkow!!!!!!!!! :happy2::happy2::happy2::happy2:
julitka wedlug nas i pediatry roziwja sie rewelacyjnie. majac 6m-cy juz stabilnie siedziala, wtedy tez pelzala do tylu, 6.5 m-ca : sama usiadla, 7m-cy zaczela raczkowac, potem zaczelo sie wstawanie przy czymkolwiek, teraz to juz wstaje z kleku i stoi dluzszy czas sama. tylko patrzec jak ruszy do przodu. sprytnie pokonuje wszelkie przeszkody, gdy chce do czegos/kogos dojsc - taki maly taran!! ogolnie jest strasznie ruchliwa. minuty nie posiedzi spokojnie. gada sobie po swojemu, czasem nawet jakgy jakies slowo wypowiedizla, oczywiscie mowi :tata , lalal, nnnni, dada, tylko jakos :mama sie nie moze nauczyc. no i jescze tak smiesznie nasladuje cykcyk zegarka. jak tylko uslyszy muzyke to od razu tanczy. reaguje na kazdy halas, dzwiek, szczekanie pieska i mowi twedy :yyy. mala lobuzica!

reklama
Wczoraj Zuzia nauczyła się mówić babcia możecie sobie wyobrazić jaka dumna jest moja mama wprawdzie tak idealnie wypowiedzieć udało jej sie dopiero parę razy częściej jest to coś w rodzaju bacia ale i tak super

no to Zuzia dzielna dziewczynka!!:-) u nas caly czas :tata, choc dzis w placzu tak jakby bylo takie niewyrazne: mami, ale nie jestemm pewna. julitka fajnie nasladuje mnie jak kremuje rece( a jestem maniaczka) i dziadziusia jak kaszle. wszyscy sikaja!

Tak czytam i strasznie Wam dziewczyny zazdroszczę tych pierwszych kroczków. Ale pocieszm się bo moja Tuśka też robi postępy. Siada ładnie i z pozycji na brzuszku i na pleckach zaczyna podciągać się do wstawania ale zawsze pada na tyłek bo dupcia za ciężka a nóżki za słabe:-D etap raczkowania chyba pominie przynajmniej na to się zanosi. Ale ładnie robi papa i nawet przy tym piszczy i krzyczy z radością papapapa:-DTeraz jednak mamy trałme w domu dwa pierwsze ząbki wyszły już jakiś miesiąc temu a teraz zdaniem naszego pediatry idą kolejne cztery naraz. Ciągle płacze a jak nie płaczę to marudzi żadne żele i inne takie nie pomagają jedyne co to ibufen ale przecież nie będę jej na okrągło szprycować daje jej na noc żeby chociaż się wyspała ale też popłakuje przez sen. Z moim M wyglądamy jak zombi bo przez to jej popłakiwanie ciągle się budzimy a najgorsza jest ta bezsilność że nie możemy jej pomóc:no:

no więc była z Julia u rehabilitantki i ona stwierdziła, że wszystko jest ok, nie ma żadne asymetrii czy jakis inny nieprawidłowości, po prostu moja mała ma takie właśnie tępo rozwoju:tak::tak: pokazała mi ona pare prostych ćwiczeń żeby wspomóc rozwój ale żadna rehabilitacja nie jest potrzebna.... więc jestem uspokojona i uzbrajam się w cierpliwość bo ponoć przesadzam;-);-) a i pani doktor zwróciła mi jeszcze uwagę, że Julia bardzo ładnie mówi 3 sylabowe wyrazy i powtarza je w ciągu tak jak to robią roczne dzieci:-):-)

gratulacje dla waszych maluszkow

no więc była z Julia u rehabilitantki i ona stwierdziła, że wszystko jest ok, nie ma żadne asymetrii czy jakis inny nieprawidłowości, po prostu moja mała ma takie właśnie tępo rozwoju:tak::tak: pokazała mi ona pare prostych ćwiczeń żeby wspomóc rozwój ale żadna rehabilitacja nie jest potrzebna.... więc jestem uspokojona i uzbrajam się w cierpliwość bo ponoć przesadzam;-);-) a i pani doktor zwróciła mi jeszcze uwagę, że Julia bardzo ładnie mówi 3 sylabowe wyrazy i powtarza je w ciągu tak jak to robią roczne dzieci:-):-)

gratulacje dla waszych maluszkow

Ale dobre wiadomości superr i gratulacje dla małej gaduły:-):-):-):-)

reklama
Asia super że z Julcią jest wszystko ok i że nie potrzebuje żadnej rehabilitacji:tak:
a tak wogóle to gratuluje postępów wszystkim dzieciaczkom

Do góry