reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój naszych dzieci

reklama
Majandra - niezlego tempa nabral, wielkie gratulachlony.
Harsh - gratulacje dla Olafka!

A moj Stas sie dzis zawstydzil. Pani psycholg cos mowila od Stasia, a on sie odwrocil i wtulil we mnie. Slodkie.

Majandra, swietnie. To juz tak malutko od raczkowania :)

a ja sie pochwale na calego :)
Olaf, dzisiaj.. czyli dokladnie 11.06.2008 roku.. po raz pierwszy.. samodzielnie.. Przeszedl kilka krokow, po czym usiadl :)

NO SUPER!!!!!!!!!!!! To już drugie wrześniowe dzieciatko!!!!!!

Może zrobimy tabelke z datami pierwszych kroczków:

29.05.2008 - Kubuś (3 kroczki)
11.06.2008 - Olafek :)

Dzięki.

Wiecie, bardzo się cieszę, że są postępy. Dziś znów zauważyłam kolejny. Mianowicie coraz bardziej przebiera nóżkami przy pełzaniu i zaczyna dupkę podnosić.:-):tak:

Muszę przyznać że Maciuś szybko nadrabia dopiero od paru dni z nim ćwiczysz a tyle postępów super GRATULUJĘ uściskaj Maciusia od e-cioci i duża buźka dla dzielnego chłopaka.

Majandra, swietnie. To juz tak malutko od raczkowania :)

a ja sie pochwale na calego :)
Olaf, dzisiaj.. czyli dokladnie 11.06.2008 roku.. po raz pierwszy.. samodzielnie.. Przeszedl kilka krokow, po czym usiadl :)

:szok: :-):-)GRATULACJE ale musisz być dumna Super ale się zrobiło niedawno te szkrabiki siedziały w brzuszkach czekałyśmy żeby już były z nami a tu już pierwsze kroczki u wrześniątek :-):-):-):-):-):-) Super

Wow, to mamy już dwa chodziaczki:szok::szok::szok:

Tymek nauczył się siadać z pozycji na czworaka. Teraz już siada na dwa sposoby:tak: No i cwaniak jak tylko nauczył się siadać, teraz nie daje mi spokoju, bo on chce stać! I koniec. Posadzenie go gdziekolwiek graniczy z cudem, bo się tak usztywnia, że za Chiny Ludowe nie da się go zgiąć. I cały czas chce, żeby go trzymać pod ramionami, tak aby mógł skakać albo sobie dreptać:baffled: Jak go położę na podłodze, to cwaniak tym swoim raczko-pełzaniem doczołgiwuje się do czegokolwiek, za co może się złapać i podciągnąć do stania. Ale widać, że jeszcze kręgosłup i nóżki za słabiutkie na stanie. A z drugiej strony, nie mam sił tak ciągle go podtrzymywać. Jak to dobrze miałam z Kubą, on dopiero po 10 m-cu zaczął się kwapić do stania, ale za to od razu niemal stał stabilnie. Wtedy go wrzuciłam do chodzika i choć kilkadziesiąt minut miałam spokoju. A teraz boję się Tymka wsadzić do chodzika i nie wiem, jak sobie i jemu pomóc.

A drugie osiągnięcie jakie ostatnio zaobserwowałam to to, że potrafi już pić sam z butelki. Nie trzyma jej jeszcze zbyt pewnie ale jak chwyci to chwyci, i trafia do buzi. Jeszcze często zapomina o odpowiednim przechyleniu butelki, ale na leżąco radzi sobie coraz lepiej. Oczywiście, wszystko odbywa się w mojej obecności i pod moim nadzorem.

Dziewczyny Kuba zaiwania dziś na całego!!!!! :D:D:D Co prawda przejdzie krótki dystans bo ok metra, ale to jest wyczyn!!!!!!!!! ALE SUPER!!!!!

reklama
Muszę przyznać że Maciuś szybko nadrabia dopiero od paru dni z nim ćwiczysz a tyle postępów super GRATULUJĘ uściskaj Maciusia od e-cioci i duża buźka dla dzielnego chłopaka.
Nawet rehabilitantka była dziś pod wrażeniem:tak::-) Pokazał jej też dziś więcej niż mi:szok::-D

Tymek nauczył się siadać z pozycji na czworaka.

A drugie osiągnięcie jakie ostatnio zaobserwowałam to to, że potrafi już pić sam z butelki. Nie trzyma jej jeszcze zbyt pewnie ale jak chwyci to chwyci, i trafia do buzi. Jeszcze często zapomina o odpowiednim przechyleniu butelki, ale na leżąco radzi sobie coraz lepiej.
Brawa dla Tymka.
Maciuś już od jakiś 2 miesięcy sam ładnie z butelki pije, ale za Chiny nie chce kubka. Coś tam raz się udało, ale na tym się skończyło:crazy:

Dziewczyny Kuba zaiwania dziś na całego!!!!! :D:D:D Co prawda przejdzie krótki dystans bo ok metra, ale to jest wyczyn!!!!!!!!! ALE SUPER!!!!!
Brawa:-D:tak: To teraz musisz kupić smycz;-):-)

Super Kasia , mój Adaśko do perfekcji opanował uciekanie na podwórko na czworaka;-)
Jak dobrze, że nie mam podwórka:-D

Do góry