reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój naszych dzieci

Luandzia bardzo mądra z Ciebie mamusia!!!!! I nie piszę tego złośliwie masz wspaniałe podejście do wychowania córeczki :)
:)
Rzeczywiście jestem wspaniała dzisiaj stałam i patrzyłam jak moje dziecko wspina się po śliskiej nodze od stołu kuchennego i nabija sobie guza:zawstydzona/y: ale dzięki Kasia.

U nas zbliża sie koniec rehabilitacji :-):-):-) jeszcze za tydzień przyjdzie pani zobaczyć jak Zuzi wychodzi raczkowanie i wstawanie a potem mamy się pokazać jak mała zacznie chodzić.
Jak wstają wasze dzieci ? Zuzia klęka a potem się podciąga i wstaje na równe nogi (oczywiście przy czymś) a mam ją uczyć żeby najpierw wystawiała jedną nogę a potem dołączała drugą.

reklama
Czy ja wiem...

Zrobiłam coś czego nie powinnam, ale uwierzcie mi, że bardzo rzadko to robię. Mianowicie postawiłam Maciusia na nóżkach i okazało się, że zaczął sprężynować:szok:

To dobrze, ze sprezynuje, prawidlowy odruch.

Luandzia - ach, jak wspaniale, ze juz konczycie rehabilitacje. U nas sie jeszcze nieco pociagnie, Stas ma spory deficyt napiecia w obreczy barkowej, a ze jest "wysoki" to niestety w tym wypadku wplywa na jego niekorzysc.
Stas wstaje przez wlasnie takie podciaganie sie, ale powoli tez juz poprzez wstawanie najpierw jedna nozka potem dlaczenie druga. Cwiczymy to oczywiscie. Mnie rehabilitantka poradzila, abym ograniczyla sprzety za ktore moze sie zlapac i podciągnąć, zeby jesli juz musi wstawac to przy gladkiej powierzchni, np przy ścianie.

To my mamy przewidziane 10 sesji po pół godziny na maksymalnie 3 miesiące.

Maciuś już ładnie robi pa pa na zawołanie i nawet sam próbuje to powiedzieć.:tak:
Och, jak fajnie jest się czymś pochwalić, w końcu:-D;-)

ale mi smutno jak czytam jakie postepy robia Wasze dzieci:-:)-:)-:)-(
nie zrozumcie mnie źle......
dobrze ze w piątek idę z nią do rehabilitantki a do tego czasu to tu chyba nie będe zaglądać bo tylko w doły popadam.....

Ja też dopiero dzisiaj się dowiedziałam ...A po powrocie Piotruś pewnie będzie już śmigał - na plaży się nauczy , co nie zmienia faktu że mogą sobie poraczkować razem z Zunią :-)
no mam nadzieje :tak: i jak tylko wroce to spotkamy sie gdzies na swiezym powietrzu

Dzisiaj lecę kupić piłkę:-)
my mamy pilke od dwoch tygodni i nic :no:

z jakiej pozycji powinien siadać?
piotrus nie umie siadac z lezenia na plecach, siada z pozycji na brzuchu: staje na czworaka, jedna nozke podciaga pod siebie, cofa raczki do tylu (przyciaga je do siebie) i siada.

Jak wstają wasze dzieci ? Zuzia klęka a potem się podciąga i wstaje na równe nogi (oczywiście przy czymś) a mam ją uczyć żeby najpierw wystawiała jedną nogę a potem dołączała drugą.
piotrus tez przewaznie najpierw kleka. boze co jeszcze robi zle to moje dziecko o czym nie wiem?

zeby jesli juz musi wstawac to przy gladkiej powierzchni, np przy ścianie.
a co za roznica przy czym wstaje???

piotrus nie umie siadac z lezenia na plecach, siada z pozycji na brzuchu: staje na czworaka, jedna nozke podciaga pod siebie, cofa raczki do tylu (przyciaga je do siebie) i siada.

piotrus tez przewaznie najpierw kleka. boze co jeszcze robi zle to moje dziecko o czym nie wiem?

:-D:-D:-D to dobrze że klęka :-) chodzi o to że jak dziecko się podciąga do żeby najpierw stawiało jedną nogę a potem drógą a nie obie naraz ale to o niczym złym nie świadczy:-D wystarczy pokazywać jak to się robi .

reklama
aha! z tym stawaniem to u nas roznie bywa. raz staje na obu nozkach jednoczesnie, innym razem stawia je po kolei. czyli jest ok?

Do góry