reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój naszych dzieci

Co potrafi mała Oliwka?
Umie już sama stancą w łóżeczku i wędrować w nim z jednego końca do drugiego
Potrafi zrobić raczka ;-) ale na razie porusza się pełzając.
Potrafi mówić bla bla bla ostatnio wyrwało jej się ma ma..ma ;-)

reklama
A jeżeli chodzi o mówienie to tak jak pisałam jakby regres i tak przeczuwałam że może to dlatego że zacznie raczkować. Wcześniej też tak było że jak opanowywała jakieś nowe umiejętności ruchowe to przestawała gadać.

luandzia u nas jest podobnie albo rozwijamy umiejętności ruchowe albo werbalne nigdy obie na raz
no i jeszcze jakiś czas temu się bałam że mała to jakaś niemowa mi rośnie nie to co Maciej majandry na tym filmie ale już się rozbrykała mała tygrysica
dziś dopadła mi się do szuflady ze skarpetami, rajstopami itp i dawaj to wszystko wywalać heheheeh coś już tu było na ten temat co nie ;)
i jak stoi przy meblach czy przy kanapie to puszcza się już coraz częściej i na dłużej ale stoi tak przylkejona do podłogi jakby ją zabetonowało i taka zabawna wtedy jest
i zauważyłam że pyskuje do mojego brata po swojemu coś w stylu bleblejeble itp

Słuchajcie, jest postęp: Maciuś stanął do raczka, ale zaraz pacnął na dywan. Wytrzymał tak kilka sekund. Później znów tak zrobił i tym razem chwilkę się tak pobujał w przód i w tył.:-D
no widzisz! :tak:

J

Zuzka miała taką patologiczną żółtaczkę (to dość rzadko się zdarza) i powiedziano mi że przez to może robić wszystko trochę później (jeżeli chodzi o umiejętności ruchowe) ale tak jak pisałam można powiedzieć że już dogoniła albo i przegonila! :tak:

Byliśmy dziś na ćwiczeniach i u psychologa. Fajnie było. U psychologa też spoko. Pokazywała jak mam się z nim bawić. Ja do tej pory się złościłam, bo Maciuś to taki raptus, do wszystkiego się rwie, żeby porzucać, poniszczyć, a tu się okazuje, że jak cierpliwie poczekam, to on się ślicznie bawi każdą zabawką.:-D:tak:. A, i ciekawostka, wg tej psycholog Maciuś powinien już mówić brum brum jak widzi samochodzik:szok::szok::szok::szok::szok:

Jutro znów ćwiczenia i pedagog.

Byliśmy dziś na ćwiczeniach i u psychologa. Fajnie było. U psychologa też spoko. Pokazywała jak mam się z nim bawić. Ja do tej pory się złościłam, bo Maciuś to taki raptus, do wszystkiego się rwie, żeby porzucać, poniszczyć, a tu się okazuje, że jak cierpliwie poczekam, to on się ślicznie bawi każdą zabawką.:-D:tak:. A, i ciekawostka, wg tej psycholog Maciuś powinien już mówić brum brum jak widzi samochodzik:szok::szok::szok::szok::szok:

Jutro znów ćwiczenia i pedagog.
O kurcze Igor nie mówi bo i skąd ma wiedzieć że to brum brum jak mu nie powiedziałam :baffled::-) Mówię zawsze do niego zobacz auto jedzie:zawstydzona/y: Pisz pisz kochana co tam ci doradzają to i my skorzystamy.
I to jak się masz bawić z małym tez napisz ??

reklama
O kurcze Igor nie mówi bo i skąd ma wiedzieć że to brum brum jak mu nie powiedziałam :baffled::-) Mówię zawsze do niego zobacz auto jedzie:zawstydzona/y: Pisz pisz kochana co tam ci doradzają to i my skorzystamy.
I to jak się masz bawić z małym tez napisz ??

Zuzka też tak nie mówi bo ja zawsze mówię że idziemy do auta...muszę spróbować z tym bum bum czy brum brum :-)
Widzisz Majandra nie taki psycholog straszny:-D

Do góry