reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozwój naszych dzieci

my jestesmy juz od dawna mistrzami w wspinianiu i schodzeniu:tak::tak::tak:
Mały uczy sie angileskiego od Mai, po naszemu nie powie NIE a po ichnemu NO:tak::tak::tak::-D:-D:-D:-D
ładnie też mówi: dziękuję:tak:
dzis ciągle powtarzał: krem, ale to "r" takie francuskie:-):-) Bo nosił puste pudełka po kremach i smarował buźkę

Kiedy sie obudził dotkenłam pieluche a ona sucha, więc biore nocnik i go sadzam. Mały po 5 min cos tam zrobił a my z Maja ucieszone jak głupie bija mu brawo. Kiedy wyniosłam nocnik, wracam a na wykładzinie dwie wielgachne kałuże:-D:szok::szok::crazy::crazy::crazy: A matka sie łudziła...... że synus załapał :sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:

hahha mysle ze jeszcze nie raz taka niespodzianka Cie spotka:-):-)
no ślicznie Twój poliglota zaczyna mówić, a ponoć chłopcy później zaczynają:-D

Donak suuuper Jula jeszce nie potrafi sie wdrapać:-(

reklama
Omar już na fotel i kanapę wchodzi jak stary, ale czasem mam stracha o niego, na szczęście jeszcze nie spadł ani razu a przynajmniej mi nic o tym nie wiadomo.

Mówi niewiele, najgłośniej to ADA czyli nowa wersja daj (chrupka). Buło już da, daj, dać a teraz ADA :)

luandzia- gratuluje sprawy nocnikowej :tak: piotrek nie chce siedziec na nim jak jest rozebrany. w ciuchach nie ma sprawy, na golasa nie ma szans. niby kilka razy udalo mu sie cos tam zrobic do nocnika ale to raczej nie o to chodzi.
co do wchodzenia i schodzenia z krzesel itp piotrus opanowal te sztuke juz koncem wrzesnia. od dawna moge spokojnie zostawiac go np. na tapczanie bo wiem, ze nie spadnie. przynajmniej jeszcze nigdy mu sie to nie zdazylo ;-)

Agulka ogromne gratulacje

A ja próbuję właśnie spisać "słowa" jakie umie wypowiedzieć Igor i na razie tak mi wyszło:

mama, tata, tusia=tatusia, Koło, pić, kem=krem, Koń,
dziadzia, dzidzia, babcia,ciocia, talia=Natalia, Paula czasami wychodzi mu Pała :-D,
Julia, Dani=Damian, kaptu=kaptur, oko, karka=koparka, ciki=buciki, buty,
kutka=kurtka, kapka=czapka, eden=jeden, wuja, pani, pan,
kółka=brokułka, niuniu= noddy, , dziemy=idziemy, gol=piłka, buła,
nie ma, ybka=rybka, talka=talarka(lajkonika uwielbia), pyka=papryka, górka=ogórka

no i oczywiście koko, miał=kotek, brum brum=auto, mu=krowa, aaa lub ho-psiiii ho=psiiiii= śpi, kum kum=żaba,itd
EDIT
jajo, bozia, tutaj, tam, kawa, kwiatki, baja

Ostatnia edycja:
Agulka ogromne gratulacje

A ja próbuję właśnie spisać "słowa" jakie umie wypowiedzieć Igor i na razie tak mi wyszło:

mama, tata, tusia=tatusia, Koło, pić, kem=krem, Koń,
dziadzia, dzidzia, babcia,ciocia, talia=Natalia, Paula czasami wychodzi mu Pała :-D,
Julia, Dani=Damian, kaptu=kaptur, oko, karka=koparka, ciki=buciki, buty,
kutka=kurtka, kapka=czapka, eden=jeden, wuja, pani, pan,
kółka=brokułka, niuniu= noddy, , dziemy=idziemy, gol=piłka, buła,
nie ma, ybka=rybka, talka=talarka(lajkonika uwielbia),
no i oczywiście koko, miał=kotek, łał łał =piesek, brum brum=auto, mu=krowa, aaa lub ho-psiiii ho=psiiiii= śpi, kum kum=żaba,

gratulacje ! to już całkiem spory zestaw a z tą listą to dobry pomysł pewnie za miesiąc już byłoby Ci ciężko się doliczyć ;-)

gratulacje ! to już całkiem spory zestaw a z tą listą to dobry pomysł pewnie za miesiąc już byłoby Ci ciężko się doliczyć ;-)

Dzięki choć do Twojej córci to mu daleko to i tak jestem z niego dumna:-) a tą listę chcę wydrukować tak na pamiątkę ale jeszcze muszę pomyśleć bo wydaje mi sie że to nie jest jeszcze wszystko

Ja też muszę pomyśleć o takiej liście na pamiątkę:tak: Dzięki Nuśka za pomysł:tak: jak zrobię to się pochwalę. Co do wchodzenia i schodzenia to Tuśka już od dawna jest w tym perfekcjonistką:-D

Dzięki choć do Twojej córci to mu daleko to i tak jestem z niego dumna:-) a tą listę chcę wydrukować tak na pamiątkę ale jeszcze muszę pomyśleć bo wydaje mi sie że to nie jest jeszcze wszystko

ja też Zuzi zrobiłam taką listę na pamiątkę :tak: tylko nie wiem czy zapisałam datę :zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
reklama
Ja też muszę pomyśleć o takiej liście na pamiątkę:tak: Dzięki Nuśka za pomysł:tak: jak zrobię to się pochwalę. Co do wchodzenia i schodzenia to Tuśka już od dawna jest w tym perfekcjonistką:-D
ja taka liste zrobiłam na 1,5 roczku Mai, musze na nią zajrzeć:tak::tak::tak: Adasiowi też planuje:tak::tak::tak:

Do góry