reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwoj maluchow..Zabawy i zabawki

reklama
Marcinek odkrył na nowo klocki. Buduje olbrzymie wieże, czasem powstaje osiedle wieżowców:) Bardzo lubi też burzenie tego, co zbudował, natomiast zbieranie klocków już nie jest fajne... No i podobnie jak Wojtka interesują go wszelkie ciężkie sprzęty - koparki, ciężarówki, śmieciarki, autobusy... Acha - w dalszym ciągu lubi dla odmiany "damskie" zajęcia - ostatnio naciągnął dziadków (czytaj: wziął pudełko pod pachę i udał się do kasy)na zabawkowego robota kuchennego, którym miksował malinki:)))

Ola ostatnio odkryła, ze cos jest sioko, a cos śko. Co oznacza wysoko i nisko. Zatem układa klockową wieze i mówi sioko, sioko, poczym rozwala ją i mówi ...śko. Długo trwało zanim zrozumiała o co jej mogło chodzić. Kilka dni zachodziłam w głowę, co ona mówi. Wreszcie odkryłam, przez przypadek. Nie kumata jestem:-D

Klaudia lubi jeszcze układac drewniane puzzle...Szybko je rozgryzła..To sa takie tablice..i trzeba kupic kolejna..Od razu wie co gdzie wkładac..i złosci sie, jak udajemy, ze nie wiemy i pytamy piesek tutaj..a ta "nieee nu nu żle, piesiek ma byc tutaj"..a jak dobrze damy to mówi" śicnie"- slicznie:-)
Lubi tez jak ja pytamy .."gdzie mam włozyc np. pieska" a ona nas "uczy" i pokazuje gdzie "tutaj prosie"...taka nasza małą nauczycielka:-D

Matek z Madzią od dwóch dni bawią się w dom. Ściągają poduszki, prześcieradła, koce i robią wielki namiot przy kanapie i stole. Potem Matek wychodzi z domu i puka. Magda mówi: proszę po czym Mateusz ładuje się do domku i mówi: dzień dobry mamusiu co dziś na obiad:szok::-DNo i tak się bawią dalej aż im się znudzi

U nas jakos tak za dnia to wszystkiegopo troche-czytanie ksiazek,ukladanie puzzli,budowanie wiezy z klockow,malowanie farbami badz kredkami itp....

Ogolnie to jestesmy w szoku jaka jest spostrzegawcza...normalnie nic jej uwadze nie umknie..Jak bylismy w polsce i przyjechalismy do mojej mamy ja odwiedzic i mielismy na sobie nowe rzeczy to wszystko pokazala... Ona z takim zachwytem to mowi...Ooooo .ladneeee....ooooo i pokazala ze tata ma nowe spodnie,buty i koszule a ja ze mam nowe kolczyki i branzoletke...:-) Nawet potrafi wyczaic ze mam nowy lakier do paznokci:szok:

reklama
U nas pojazdy i klocki niezmiennie na topie - ostatnio połaczenie czyli budowanie pojazdów z klocków legopodobnych :) Oczywiście ponad wszelkie zabawy jest wyjście na dwór i wspinanie po drabinach lub meblach w domu - ale tu rodzice zabraniają...Poza tym doglądanie swoich pluszaków - karmienie, mycie zębów itp no i takie dość dziwne wg mnie jak na ten wiek zainteresowania - ostatnio liczenie wszystkiego i wszędzie - w sklepie obuwniczym Karol chodził i liczył wszechobecne kartony - w kółko deden, da, tsi , deden da, tsi :):):) na palcach pokazuje - liczy do 5, mówi do 3 a cztery to jest tsi tsi :) poza tym literki, kształty, kolory - lubi się w to bawić - w książeczkach zgadywać gdzie jaki kształt i kolor - w sumie to miał już od bardzo dawna ale ostatnio znów na topie - plus porównywanie duży mały itd - wynajduje coś tam w domu i mówi małe koło dułe koło - np jak otworzy szufladę z pozwijanymi kablami...mamy serie takich filmów edukacyjnych i ten z porównaniami najulubieńszy - wygryzł ostatnio nawet ten o literkach

Do góry