reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozwoj maluchow..Zabawy i zabawki

reklama
Martusia też lubi liczyć- nie powiem, żeby po kolei jej wychodziło :-)

Kupiliśmy wreszcie drugi rower i fotelik dla Marty, więc teraz jak tylko wracamy do domu to pada pytanie "idziemy na rower? idziemy?" i wracać do domu nie chce. I na basen chce chodzić, ale jęczmień jej się zrobił na oczku i musimy poczekać aż zejdzie, chyba już niedługo bo oczko wygląda już właściwie dobrze.
Strojnisia z niej straszna, jak się ubierze, zaraz pyta "jak wyglądam?" :-D oczywiście nie ubierze się zupełnie sama, ale bardzo chce, dopiero jak widzi, że nie umie sobie poprawić na prosto spodenek czy trafić do właściwego rękawa, da sobie pomóc.
Jak założyłam nowe kolczyki, popatrzyła i powiedziała "masz nowe kolczyki mamusiu! ładnie wyglądasz!" :-) nie powiem, milusie :-)

a my z Karolem mieliśmy krótkie szkolenie co jest pod maską auta - no i Karol po tym jak tata raz wszystko wymienił i pokazał potrafił to pokazać (akumulator, alarm, kontrola oleju, płyn hamulcowy itp itd) mamusia trochę gorzej ;)
no a co do figur, kolorów i liczenia do 5 to tylko dodam że jest w tym bezbłędny :) rozróżnia nawet różowy i czerwony (co tatusiowi się nie zawsze udaje ;))

a moja młoda, wczoraj wieczorem zawołala najpierw męża, wszedł na pare sekund i wyszedł i mowi teraz Ciebie woła, wiec poszłam i usłyszałam kocham cie mamusiu:-):-):-) . Wychodzę z pokoju i mąż powiedział mi, że jemu też to powiedziała., To niesamowite tylko po to nas zawołała:tak::-D

Co tu dużo mówić - nasze dzieci śa niesamowite i niepowtarzalne. A każda nowa umiejętność strasznie cieszy:tak:Nie raz będziemy pekać z dumy:tak:

Ell to wspaniale...takie cos naprawde chwyta za serce.... JA swatwilam filmik niedawno (chyba dwa dni temu) i Noemi tuli nasze nogi i mowi "lieb" co ogolnie ma znaczyc "ich hab dich lieb" czyli kocham cie... :-)

reklama
Moje dziecko jakie dzies grzeczne :szok: (tylko raz mnie wkurzyla) a tak bawi sie super...a ma ograniczenie na maxa bo jak pisalam wewalilam wszystko w dwa wory od smieci i w piwnicy jest wszystko :-) Np.teraz od jakiejsc moze godziny siedzi na podlodze i ostrzy jedna kredke (tylko jedna sie zachowala):-D a wczesniej znalazla drewniane puzzle w szufladzie i prawie dwie godziny je ukladala...

Do góry