reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwoj maluchow..Zabawy i zabawki

u nas tez ta Dorotka ta malutka...jest na topie..ale w wersji "ta Klaudusia talabuka talabuka, tancowała talabuka talabuka":-D:-D

reklama
Może nasze maluszki stworzą CzerwcowyBand?;-):-D

Z wierszyków to Matek mówi:
- mamo mamo co ci dam moje serce ktore mam a w tym sercu rozy kwiat mamo mamo zyj sto lat
- jestem mala różyczka wypadłam z koszyczka nie umiem winszowac tylko całowac
- idzie kominiarz po drabinie fiku miku jest w kominie tu zadzwoni tu zapuka a dzien dobry panie kluka

No pięknie, pięknie:) Marcinek jeszcze sam nie powie żadnego wierszyka, ale wspólnie z mamą coś tam już umie:) Wygląda to tak, że ja mówię cały tekst, a on w odpowiednich momentach wtrąca słowa, które zna. Ze śpiewaniem podobnie, np. śpiewamy "Panie Janie" - ja pierwszą część, on powtarza (panie Janie - jani jani - rano wstań - wstań wstań - wszystkie dzwony biją - bim bam bam bim bam bam:)) A z zabaw ostatnio na topie zajęcia domowe - prasowanie, pranie, gotowanie, przyrządzanie kawy..... No a najchętniej spędzałby 24 h/dobę na dworze.

U nas spiewanie tez na topie ale jedyne co umiem rozpoznac to " inki inki.ipsi,lala oo" :-D albo z kajtusia"ajtus ,ajtus,ajtus i jus " :-)

Wczoraj bylismy caly dzien na plazy i tez spiewala jak stara... Tylko ze jak moje dziecko spiewa to najczesciej trzeba patrzec jej prosto w oczy:-D Inaczej co dwa slowa wola"mama pac" :-D

Martusia dobrze zna wierszyki i piosenki, nawet dość długie potrafi powiedzieć sama bez pomyłki, ale robi to tak cichutko i szybko, że czasem trudno ją zrozumieć- jakby się wstydziła :confused: jak włączę jej jakieś piosenki, to każe mi śpiewać, i sama też śpiewa i tańczy :-)
Martusia tak jak Marcinek zainteresowała się ostatnio bardzo pracami domowymi :-) wszystko musi widzieć i wiedzieć dlaczego tak a nie inaczej :-) np. ze 2 tyg temu smażyłam rybę, i musiałam panience wszystko opowiadać co i po co robię. W zeszłym tygodniu Martuś zażyczyła sobie rybkę na obiad, tatuś bierze się do roboty, a Marta pouczającym tonem "tatusiu, tylko jajka nie zapomnij, mamusia mówiła, że trzeba!" :-D tatuś zbaraniał bo nie spodziewał się, że dwuletnia córka będzie go pouczać :-D i posłusznie wyjął jajka.

reklama
Do góry