reklama
Może nasze maluszki stworzą CzerwcowyBand?;-)
Z wierszyków to Matek mówi:
- mamo mamo co ci dam moje serce ktore mam a w tym sercu rozy kwiat mamo mamo zyj sto lat
- jestem mala różyczka wypadłam z koszyczka nie umiem winszowac tylko całowac
- idzie kominiarz po drabinie fiku miku jest w kominie tu zadzwoni tu zapuka a dzien dobry panie kluka
Z wierszyków to Matek mówi:
- mamo mamo co ci dam moje serce ktore mam a w tym sercu rozy kwiat mamo mamo zyj sto lat
- jestem mala różyczka wypadłam z koszyczka nie umiem winszowac tylko całowac
- idzie kominiarz po drabinie fiku miku jest w kominie tu zadzwoni tu zapuka a dzien dobry panie kluka
mama Marcinka
Mama czerwcowa' 06 mam na imię Asia:)))
No pięknie, pięknie Marcinek jeszcze sam nie powie żadnego wierszyka, ale wspólnie z mamą coś tam już umie Wygląda to tak, że ja mówię cały tekst, a on w odpowiednich momentach wtrąca słowa, które zna. Ze śpiewaniem podobnie, np. śpiewamy "Panie Janie" - ja pierwszą część, on powtarza (panie Janie - jani jani - rano wstań - wstań wstań - wszystkie dzwony biją - bim bam bam bim bam bam) A z zabaw ostatnio na topie zajęcia domowe - prasowanie, pranie, gotowanie, przyrządzanie kawy..... No a najchętniej spędzałby 24 h/dobę na dworze.
patrycja24berlin
Mama czerwcowa'06 Fan(ka)
U nas spiewanie tez na topie ale jedyne co umiem rozpoznac to " inki inki.ipsi,lala oo" albo z kajtusia"ajtus ,ajtus,ajtus i jus " :-)
Wczoraj bylismy caly dzien na plazy i tez spiewala jak stara... Tylko ze jak moje dziecko spiewa to najczesciej trzeba patrzec jej prosto w oczy Inaczej co dwa slowa wola"mama pac"
Wczoraj bylismy caly dzien na plazy i tez spiewala jak stara... Tylko ze jak moje dziecko spiewa to najczesciej trzeba patrzec jej prosto w oczy Inaczej co dwa slowa wola"mama pac"
Kasia Kucińska
Majowa Czerwcówka '06 :)
Martusia dobrze zna wierszyki i piosenki, nawet dość długie potrafi powiedzieć sama bez pomyłki, ale robi to tak cichutko i szybko, że czasem trudno ją zrozumieć- jakby się wstydziła jak włączę jej jakieś piosenki, to każe mi śpiewać, i sama też śpiewa i tańczy :-)
Martusia tak jak Marcinek zainteresowała się ostatnio bardzo pracami domowymi :-) wszystko musi widzieć i wiedzieć dlaczego tak a nie inaczej :-) np. ze 2 tyg temu smażyłam rybę, i musiałam panience wszystko opowiadać co i po co robię. W zeszłym tygodniu Martuś zażyczyła sobie rybkę na obiad, tatuś bierze się do roboty, a Marta pouczającym tonem "tatusiu, tylko jajka nie zapomnij, mamusia mówiła, że trzeba!" tatuś zbaraniał bo nie spodziewał się, że dwuletnia córka będzie go pouczać i posłusznie wyjął jajka.
Martusia tak jak Marcinek zainteresowała się ostatnio bardzo pracami domowymi :-) wszystko musi widzieć i wiedzieć dlaczego tak a nie inaczej :-) np. ze 2 tyg temu smażyłam rybę, i musiałam panience wszystko opowiadać co i po co robię. W zeszłym tygodniu Martuś zażyczyła sobie rybkę na obiad, tatuś bierze się do roboty, a Marta pouczającym tonem "tatusiu, tylko jajka nie zapomnij, mamusia mówiła, że trzeba!" tatuś zbaraniał bo nie spodziewał się, że dwuletnia córka będzie go pouczać i posłusznie wyjął jajka.
patrycja24berlin
Mama czerwcowa'06 Fan(ka)
To pewnie za mamausia tak potrafi gospodarzyc )) slodko :-)
Kasia Kucińska
Majowa Czerwcówka '06 :)
Z mamusi taka kucharka, jak z koziego ogona trąbka ale może choć z córci będzie lepsza ;-)
reklama