reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozwoj maluchow..Zabawy i zabawki

No wlasnie a tu Berlin...gwalty,mordy,napady...boje sie ze ktos poprostu moglby ja skrzywdzic,porwac...diabel wie co jeszcze... Ja umarlabym wtedy... Dlatego wole dmuchac na zimne...Wiem ze kiedys bedzie musiala jezdzic sama...i nie chce zeby byla pod kloszem...moze ze dlatego Noemi jeszcze mala w sumie...za 2-3 lata pewnie bede patrzec na to inaczej...

reklama
Jezuu ja jestem taka bojazliwa...nie wiem kiedy puszcze mloda sama...Odwazam sie tylko jak jestem w polsce puscic Noemi z kuzynka o 1,5 roku starsza...to na osiedlu ida do jakiejsc kolezanki,albo do sklepu...Tu narazie nie umiem...
wlasnie Pati, bo zyjemy w krajach, gdzie mnostwo jest ludzi roznego pochodzenia, ras...miasta sa duze i mam podobnie jak Ty....
w Polsce Duska sama smiga do sklepu, w markecie wodze tylko za nia wzrokiem..a tu...nie moze ode mnie odstapic nawet o krok..tak sie boje, tyle sie nasluchalam...

sielsko anielsko...ja jak jade do Pl czuje sie bezpiecznie i to jeden z powodow dla ktorych nie chcialabym tu wychowywac dzieci...
chyba Wam nie mowilam...moja Duska juz i do dzis czesto o to mnie pyta, badz palcem wskazuje..."mamoo ta dziewczynka idzie sama? gdzie jej mama" pyta, gdy widzi np. 8 l. dziecko same wracajace ze szkoly, czy bawiace sie na pl.zabaw..albo ma dzika radosc jak sama idzie do pobliskiego sklepu...tu nawet samej na podworko przed dom, gdzie mam zamkniete jej nie puszczam, bo wszyscy w kolo sa dla mnie zupelnie anonimowi...
dlatego marzy mi sie tu domek..i mini pl.zabaw w ogrodzie. dzis jedziemy ogladac jeden domek..ale mamy straszne dylematy...
a co do powrotu do PL..bez dwoch zdan za 2-3 l wracamy...niech jeszce Gracek nauczy sie jezyka ang.

pochwale Dusie..dostala zlote wyroznienie dyplom z matematyki. Na cala szkole takie wyroznienie dostalo 2 chlopcow i 4 dziewczynki w tym moja Klaudia. Pekam z dumy:-)

pochwale Dusie..dostala zlote wyroznienie dyplom z matematyki. Na cala szkole takie wyroznienie dostalo 2 chlopcow i 4 dziewczynki w tym moja Klaudia. Pekam z dumy:-)
Gratulacje :))))
ja ostatnio sie dowiedzialam ze byl w przedszkolu jakis program dla dzieci szkolnych i moja Noemi jako jednya na wszystkie pytania odpowiedziala prawidlowo... tylko sie troche wstydzila :))) tez pekalam z dumy :)

Woooooow brawo dla naszych zdolnych dziewczynek.
Wojtek dostał od nas hulajnogę nr 2 elektryczna i śmiga jak szalony.:-D a teraz jak odprawiłam wszystkich i jestem sama w domu jakos mi tak pusto i gwari brakuje, ehhhh no normalnie nie dogodzisz człowiekowi.

moj A. jak marzy nieraz o ciszy to na sama mysl, ze 2 tyg. zostanie sam to sie wkurza:-D:-D:-D

Noemi- i ciocia peka z dumy, ze zna taka zdolniache!!!
Syla- i ja sie przymierzam do kupna Dusce elektrycznej hulajnogi, bo mysle, czy do szkoly by chetniej na niej nie smigala, a ja wowczas z Grackiem na rowerze..bo ona na swoim niepewnie jeszcze jezdzi, bo kupilismy chyba za duzy na razie...:baffled:

reklama
Ja dzis moja mloda wydelegowalam do Pl.na 5 dni...pojechala z moim bratem...calowalam ja dzis od rana,tulilam,tak jakos sie glupio czulam ze jedzie sama.. moje kochane malenstwo :D jutro jade w poszukiwaniu mebli,farb itd.zmieniam calkiem mlodej pokoj...to ma byc niespodzianka jak wroci :)

Do góry