reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwoj maluchow..Zabawy i zabawki

A u nas do biegania, jady figurowej na hulajnodze i malowania farbami ale w stylu picasso;)
Wycinac a raczej ciąc tez lubi - daje mu takie zadanie jak potrzebuje pocietych paierów do rozpalenia w kominku;)

reklama
Właśnie dlatego mam kota- bo nie trzeba z nim wychodzić :-D:-D:-D

Martunia to ma chyba talent plastyczny po mamusi- czyli raczej jego brak :eek: No chyba, że się wyrobi jeszcze, bo właściwie to jak były wywieszane prace w poprzednim przedszkolu, to prace Martusi na poziomie większości dzieci mniej więcej, kilkoro tylko naprawdę ładne prace miało. A co do cięcia- owszem, wycina różne rzeczy, choć mało przypomina to to, co mówi, ale za to z takim zapałem, że aż ostatnio przecięła kabel od słuchawek nieopatrznie zostawionych przez tatę na stole :-D
Martuś też raczej w stronę muzyczną- śpiewa całkiem ładnie, tańczyłaby ciągle, teraz będzie miała zajęcia z tańca w przedszkolu.

Ja to sie ciesze ze moje dziecko ma jakis talent bo gdyby za mna byla to mialaby ich brak :-D

A tu cyknelam kilka foteczek mlodej dziel...Nie moge cyrku znalezc...a tak super jje to wyszlo..albo karuzele pieknie mi osattnio namalowala-takie koniki obkrecajace sie..widze ze mloda duzo szczegolow maluje..uwielbia jednorozce...pieski itp...z rezsta zobaczcie same ;-)

Picasa-Webalben - patrycja - rysunki-noemi...

Niesamowite!!! Piękne prace. A rysunek 7, 8 i 11 powaliły mnie ilością szczegółów i rozplanowaniem wszystkiego na całej kartce. Wielkie brawa!

Pati swietne te prace Noemi. Mnie tez najbardziej zachwycily te szczegolowe i zaplanowane prace. Ona chyba sporo czasu poswieca na takie dzielo...... I musze przyznac, ze fajny ten jej swiat...wizja koni, ludzi, jednorozce:-) Pamietam, ze wczesniejsze prace Noemi (ludzie na koniach itp.), ktore tu wklejalas przypominaly mi troche swiat Jane Fieler (taka lokalna artystka z NC.:-) Te nowsze sa juz nieco inne:-)

a co do wycinania to Julek rakurat w tej kwestii radzi sobie dosc dobrze. Kolorowac nie lubi, rysunki srednio go interesuja a na wycinanie mial faze jak zaczal chodzic do przedszkola. teraz juz go tak nie pochlania ale wtedy potrafil kazdego dnia sleczyc z nozyczami nad wzorkami:-)
Teraz to tylko samochody.....

No nmloda uwielbia szczegoly i w sumie szybko ejj taki rysunek idzie...np.teraz mi wlasnie wpadly dwie prace ktore namalowala do glowy...jedno to ze dziwczynka sobie palec przytrzasnela w drzwi i ona namalowala te drzwi,pokoj caly i ta dziwcynke przy tych drzwiach ...widac bylo jej smutna twarz przez szybke w drwzwiach... i palec wkleszczony :-D albo np.super namalowala pokoj...z lozkiem pietrowym...z chlopcem lezacym pod koldra na gorze a na dole nikogo nie bylo..do tego ta drabinka miedzy lozkami...biurko obok...i inna rzeczy o ktorych nawet juz nie pamietam...ale nie raz zaskakuje mnie jej wyobraznia... nie wspomne juz ile to u nas kartek dziennie idzie...taka ryze to ma na niecale dwa tygodnie...malujac z jednej i drugiej strony...bo jak malowala tylko z jednej to to marnotrastwo bylo ;-)

Pati jestem pod wrażeniem. Nie myślałaś, żeby ją gdzieś zapisać w tym kierunku. Rysunki są świetne. Niejedno starsze dziecko gorzej maluje i pozazdrościłoby takiej fantazji i oczywiście umiejętności.
Ola uwielbia malować ludziki. POniżej Ola, Miłosz(narzeczony z przedszkola), ja -to coś z dużymi oczami, duże i grube tata.

Załączniki

• 100_2377.jpg
    100_2377.jpg
    32,3 KB · Wyświetleń: 24
Ostatnia edycja:
reklama
Pati obrazki są naprawdę niesamowite!!! w życiu bym nie powiedziałą że to czterolatka namalowała...
Fredka Oli też niezłe - dużo szczegółów jest
Karol nie maluje co mnie w sumie trochę dziwi bo zanim poszedł do przedszkola bardzo lubił malować i niezłe głowonogi mu wychodziły już jak miał 2 lata z kawałkiem...kolorować też nie bardzo-ewentualnie trochę jak ma jakiś obrazek co lubi - ostatnio jest to mega świr na punkcie toy story więc buzza i chudego troche pomaluje le to też tak na odwal - najchetniej poprawia kontury, jak wypełnia kolorem to byle jak i wyjeżdża za linie
bardzo duzo za to lubi ostatnio wszelkich takich zagadek, łamigłówek jak w gazetkach i książeczkach ale te gazetki za łatwe więc mu kupuję takie dla 5 i 6 latków - żeby znaleźć różnice miedzy obrazkami, labirynty , jakieś liczenie, znajdowanie co nie pasuje itp itd no i bardzo dużo zabaw takich z fabułą - albo wszelkiego rozaju figurkami- domki buduje, odgrywa coś albo sam sobie robi domek za kanapą, dziś nawet miał w tym domku córeczkę ;) no i domek ma oczywiście eż mały pokój Bartka- nawet fajnie się potrafią czasem razem bawić (najlepiej w gotowanie i naprawianie narzędziami - Karol głównodowodzący a Bartek pomagacz:))

Do góry