reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwoj maluchow..Zabawy i zabawki

U nas nie ma znaczenia czy jest ucho. Mateusz radzi sobie świetnie ze wszystkimi typami szklanek, kubków czy kieliszków;-):-DAle tak jak Pati pisze też czasem serce mi zamiera czy aby mu cięższa szklanka z ręki nie wyleci:tak:

reklama
u nas Oti pije ze szklanek już bardzo długo, radzi sobie świetnie niezależnie czy kubek ma uchwyt czy nie, no i fakt przy szklankach szybko zrozumiała kwestię rozlewania..i nawet jak jej się zdarzy to szybko biegnie po szmate, dopóki piła z butelek to tego nie kumała

A Kubas pije jak przystało z butelek po Kubusiu, i nie daj boże mu otworzyć. Sam musi zębami zerwać wieczko i dopiero wtedy pije. Z kubka też pije ale potrafi przy tym oblać się po całości.

Pati no to przynajmniej przez nerwy wojne z butla wygralas:-)

Julek pije ze wszystiego i bez zadnych problemow (kieliszek do wina to trzyma wrecz zawodowo za stopke;-)). Nie wydaje mi sie zeby mial tu jakies preferencje.
A na pudeleczka z sokiem mamy maly sposob bo dajemy mu zawsze przez slomke za rozki tzn. odrywamy/odklejamy te rozki/uszka z boku i w ten sposob trzyma kartonik i ciagnie (jak tego nie robilismy to zdazalo sie ze zanim doniosl do ust to pol juz bylo na kolanach bo mu sie przycisnelo niechcacy:-)

Karol tez pija z wszystkiego co pod ręką - a preferencje są zazwyczaj czasowe - jak fascynacja akurat czymś jest i ostatnio są to kieliskzi od wódki...na weselu to normalnie nie wiedział za którego łapac - ludzi się dziwnie patrzyli...wiecie- rodzice patologia, dwuletnie dziecko po kieliszek sięga...

U nas ostatnio na topie zabawa w dzidzie...oczywiscie Noemi chce byc ta dzidzia...wtedy przynosi butelke od lalek i musze ja brac na rece i karmic,alb jakis kubeczek i lyzeczke i mam ja karmic :-D a jak ja chce byc dzidzia to sie obraza:-D

Tez ma faze na przepraszanie ostatnio...Np.jak kaszlnie mowi przepraszam,jak ostatnio kichnelam to tez kazala mi przeprosic(uchwycilam na filmiku) wlasnie sie laduje...:-D

A na pudeleczka z sokiem mamy maly sposob bo dajemy mu zawsze przez slomke za rozki tzn. odrywamy/odklejamy te rozki/uszka z boku i w ten sposob trzyma kartonik i ciagnie (jak tego nie robilismy to zdazalo sie ze zanim doniosl do ust to pol juz bylo na kolanach bo mu sie przycisnelo niechcacy:-)

CICHA, rośnij duża! Kobieto Ty moja kochana!!! Jak ja Ci się odwdzięczę za ten patent?!?! :-D:-D:-D No zawsze Mateuszowi "się ściśnie" - latem, to mały pikuś - zmieniałam koszulkę albo zostawiałam do wyschnięcia, ale teraz trochę szkoda mi kurtki ;-) DZIĘKI!!!!! :-D:-D:-D

Pati dobrze że z butli chce pić jako dzidzia bo Matek jak nieraz chce być małą dzidzią to zadziera mi bluzkę wyciąga cycka ze stanika i łapie tymi zębiskami:szok::tak:

reklama
Do góry