reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwoj maluchow..Zabawy i zabawki

Baska ja mam wyjatkowego bachora:wściekła/y: Ale i tak kocham ta mala gnojowe najbardziej na swiecie:-D Bez wozka to ja sie nawet na miasto nie ruszam jak ide sama..Ale do przedszkola nie biore bo do przystanku mam parenascie metrow doslownie,a od przystanku do przedszkola jakies 300 metrow wiec by moje dziecko calkowicie sie nie rozleniwilo to musi dralowac sama...Chociaz najczesciej jest tak ze to ja ja nosze... Z rana zawozi nas Adam...

U nas sa takie ala "rynki" z uzywanymi zabawkami i ciuchami dla dzieci... Dostalam liste z przedszkola i mam zamiar sie dzis wybrac...Jakos mnie nigdy tam nie ciagnelo ale po ostatniej wizycie u kolezanek w Hannoverze zmienilam zdanie...Kumpela przyniosla tak swietne ciuchy dla swojej corki,w dodatku wiekszosc markowa,prawie nic nie zniszczona ,za smieszne pieniadze wiec postanowilam ze i ja tams ie wybiore :-) Np.Kurtke Esprite-super stan -u nas w sklepach od 50 euro to kupila za 4 euro :-) A jakie boskie czapki kupila...no jedna to chcialam nawet dla siebie wziac:-) taka bajera byla... :-) No i moze jakies fajowe zabawki wyhaczymy... :-) Jedyne czego napewno nie kupie to butow i bielizny...reszta czemu nie jak bedzie fajowe...Nastawilam sie na plaszczyk przeciwdeszczowy bo oblecialam miasto i najmiejsze byly na 116...:baffled:

reklama
Pati jak coś kupisz to się pochwal. U nas są sklepy z urzywaną odzieżą. Jednak czasami nie opłaca się tam kupować. Jak dobrze pogrzebie na allegro to kupie tańsze nówki. Ze względu na brak czasu większość zakupów, odbywa się właśnie w ten sposób. Na wątku zakupowym wstawie linka z moim płaszczykiem:-).

Japierdocze-wiecie co -90% to takie szmaty ze ja cos takiego albo daje do polski dla dzieciakow na podworko albo wyrzucam---ejj no takie niektore upierdolone ciuchy ze szok:szok: Jedna kobieta miala fajne ciuszki,wszystko ladnie uprane,uprasowane iu ciuchy jak nowki i kupilam u niej jedna bluzeczke za 1,50... Bylam ogolnie na takich trzech bazarach i na jeszcze jednym kupilam wlasnie kurte przeciwduszowa za 3,50-praktycznie jak nowa...Reszta nie dosc ze szmaty to jeszcze ceny z kosmosu...Nastepnym razem jak bede w hannoverze to musze sie z ta kumpela wybrac :-):tak:

Pati ja po takich rynkach w Szwecji chodziłam i z doświadczenia mogę powiedzieć że aby znaleźć coś fajnego trzeba się dużo nalatać i często zaglądać tam bo nie zawsze jest super okazja ale jak już coś się trafi to jest warto:tak:

No to fakt...Mam liste i bede sobie od czasu do czasu zagladac...Tylko musze sie dopytac w przedszkolu gdzie sa najwieksze i najfajniejsze...
Jeszcze zapomialam ze kupilam mlodej bluze i sweterek z h&m.. lacznie dwie rzeczy za 4 euro :-D
I mojej dla mojej bratanicy fajne sztruksy ocieplane,koszule jak nowka tez H&M i jedne spodnie...Najlepiej kupuje sie u dzieci bo one grosze chca:-) Np.spodnie jeansowe jak prawie nowe chciala dziewczynka 50 centow:szok::-D dalam jej euro ;-) i jedna plyte na dvd tez od niej kupilismy za 1 euro ;-)

reklama
Nieźle nieźle. Ja też jestem nerwus:tak:;-):-D

U nas Mateuszek zaczął malować. No i tak sobie ostatnio maluje na każdej kartce po czym ja zawija i mówi: "Prosze to dla ciebie" Po czym ja patrząc na rysunek z zachwytami oczywiście;-):-ppytam się "a co to jest?" no i Mati oczywiście ciężko myśli po czym mówi:" Narysowałem ci słoneczko albo tęczę albo kółeczko"I tak maluje aż mu się kartki skończą:szok: Poza tym jak tylko uda mu się wyjść na dwór to już do domu ciężko go zagonić i tak siedzimy sobie 3, 4 godziny na dworzu a on doskonali jeżdżenie autem. Jest już naprawdę w tym dobry. Cofa, skręca, parkuje normalnie jak rajdowiec. I jest plus takiej zabawki że zaczął rozróżniać prawą i lewą stronę. No i oczywiście jak tata był przyzwyczaił go do jeżdżenia quadem i teraz jak go nie ma to ja muszę od czasu do czasu z nim pojeździć:tak:

Do góry