reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwoj maluchow..Zabawy i zabawki

Matik :-D:-D:-D
Z podobnej serii wypowiedzi dziecięcych mój chrześniak, który ma teraz 2,5 roku ostatnio z takim tekstem wyjechał: "teraz będę pił kawkę, poproszę cukier oraz mleczko":-D:-D:-D

reklama
Dziś Wojciaszek na basenie chciał koniecznie sam pływać. I całkiem nieźle mu to szło.:-) Odkrył, że jak macha nóżkami, to płynie do przodu.:-D

Wojtek ja to jestem pod ogromnym wrażeniem twoich umiejętności pływackich. My na basen idziemy jutro ale jak narazie to Matek zaczaił jak się pływa w kółku:tak:

Wojtku Tobie do gratulujemy i zazdoscimy umiejetnosci pływackich:tak:

Chciałam sprostować, że pływanie oczywiście w rękawkach, ale chodzi o to, że załapał jak przemieszczać się do przodu.:-)

Mamootku, Ty już tu nie tłumacz, pewnie drugi Korzeniowski nam rośnie:tak:
A teksty dzieciaków mnie "rozwalają":-D

Ostatnio jak pytam Wojtka: "jak się spało?", to on (w rytmie znanej wszystkim kołysanki "aaa, kotki dwa") woła: "aaa! aaa!":-D:-D

no Karol sobie śpiewa "aaa tki tka" jak idzie spać :)
a ja wyczytałąm tu na forum dobry tekst - mama ok 2,5 latka idzie do toalety, mały idzie za nia, mama mówi - idę siusiu, mały "to ja ci potrzymam pisiolka" "ale ja nie mam pisiolka" "nie martw sie mamusiu, kupimy ci pisiolka!!!" :):):):)

reklama
Tekscik fajniutki :-) Umiejetnosci naszych pociech chyba jeszcze lepsze i naprawde milo poczytac jak sobie po malutku wszystko w tych glowach ukladaja:-)

Julek nadal z tych malo wygadanych (choc do cichych nie nalezy;-))- w slowniku zbior niewielu slow i o dziwo wszystkie po francusku. Po polsku zdazy mu sie od czasu do czasu powiedziec 'odz' zamiast 'chodz' i tyle tego bylo. No i na pytanie a kto ty jestes odpowiada ostatnio: rzu rzu (takie zdrobnienie od Julien):-)
A najnowsza umiejetnoscia naszego hrabiego sa podskoki. Normalnie nie wiem kto mial wieksza frajde on czy my jak mu sie pierwszy raz udalo oderwac dwie nogi od ziemi. A dodac musze, ze przygotowywal sie i probowal dobre kilka miesiecy he he i jakos nigdy nie wychodzilo - no ale zwinnosc a raczej misiowatosc to Julek odziedziczyl po tacie ;-):-)

Do góry