reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwoj maluchow..Zabawy i zabawki

Kurcze u nas jest tak ze jak jeden dzien nie odkurze to wyglada jak bym conajmniej tydzien nie odkurzala...a juz nie mowie jak by wygladalo gdybym odkurzala dwa razy w tygodniu...:eek:

reklama
"Dziś posadziliśmy Karola przed kąpielą na nocnik - nic, ale siedzi, "czyta" - to już sukces że nie zwiał...postawiłam mu miskę z wodą zgodnie z poradami i stopy wsadzam, a ten wielka radocha i sobie je zaczyna myć!!! nawet między palcami piasek wymiatanormalnie śmiechu z niego mieliśmy , a w końcu cały się do tej miski władował - chyba wakacyjne wspomnienia mu się włączyły"

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
A moja mądralińska zagląda mi do klopa i mówi mama AAAA ze stękiem bo ona jak już wam mówiłam nie EEE tylko AAA mówi :-D:-D
A Pati ja też codziennie odkurzam i codziennie jak to sie mówi jadę na szmacie czyli zmywam podłogę bo jak nie to wygląda jakbym conajmniej tydzień nie sprzątała ( ja mam jeszcze psa )niestety :tak:

Dziewczyny u mnie też nie wygląda...ale nie ma czasu na codzienne sprzątanie takie, albo wychodzi na to że ja jakoś kiepsko zorganizowana jestem...bo przy Was mi głupio...

Asia - ja mam wrażenie że Karol to najszybciej uczy się tego, czego my go wcale w sposób zamierzony nie uczymy!!! o tym "dzi" nigdy nie myslałąm żeby mu specjalnie powtarzać, aczkolwiek pewnie zawsze odruchowo w takich sytuacjach to mówię (oczywiście mówię dziękuję a nie dzi ;))...a wiele rzeczy których chciałam go nauczyć ma w głębokim poważaniu :)

Baśka to tak samo jak u nas . Najlepiej wchłania rzeczy któych jej " maniakalnie" nie uczymy . Takie codzienne , zwyczajne.........
Ostatnio Zosia "nauczyła" się mówić "bejbi" i pokazuje na dzieci jak widzi . nie uczyliśmy jej tego tylko mowilimy że to bejbi biegaja jak z zaciekawiniem patrzyła na dzieciaczki i tak zapamietała :-) swoją drogą fajnie to brzmi ;-)

no i zastanawiam się nad jednym . Ostatnio Zośka potrafi bezbłędnie pokazać na zdjęciach moją mamę . Za kazdym razem jak ją ktoś pyta gdzie jest baba to z pośród ogromu ramek ze zdjęciami ( mam ich naprawde dużo :-)) po krótkim namysle wybierą tą gdzie jest z babcia:szok: i stuka w szybke krzycząc baba i presyłając całyski :-):tak: . nie ukrywam że jest mi bardzo miło z tego powodu bo wkońcu robi to do mojej kochanej mamy a nie do mamy męża :-p;-) ale czy ona naprawde widzi tam babe czy to aż taki fuks............

ojejku coraz zdolniejsze nasz szkraby:-)

Otylka też juz coraz więcej rozumie, dzisiaj rano w ramach edukacji kazałam jej pokazać wszystkie kubusie puchatki w pokoju...i pokazała i na drzwiach i na ręczniku i nawet na małej naklejce na łóżeczku, a potem, patrzę a ona dobiera się do szafki z ubrankami...bo przecież Kubuś i na ubrankach jest:-D

A i Baska u nas tez ostatnio kiepsko ze sprzątaniem, ale tak naprawdę jestesmy w domu tylko na noc jak ja to mówię, a w ciągu dnia może godzinę:tak: A ostatnio nawet w obiadach jestem wyręczana, dzisiaj Otylka poszła do złobka, i myślałam, że będę musiała coś ugotować, ale dobry dziadek (mój tatuś) przywiezie;-)

No Brawo Zosienko...Mysle ze Zoska rozumie gdzie babcia...Mojego brata corka majac ponad 15 miesiecy zawsze rozpoznawala mnie na fotkach...moja mama pytala gdzie ciocia Pati a ona leciala pod sciane z ramkami,pokazala palcem a potem koniecznie chciala by sciagnac ramke...Zawsze najpierw strzelala mnie w pysk :szok::sorry2:a potem calowala i kochala:-D:-D:-D:tak:

Moja od kilku dni biegnie do komody do szuflady gdzie trzymm jej buty ,otwiera ja i wtedy szybko przylatuje po mnie wojalac YYYY YYYY No i biore ja na rece a ona wtedy wybiera ktore buty chce zalozyc...I zawsze zaklada te same sandaly:-)

A dzis zerwala nam w sypialni tapete:wściekła/y:
Kilka chwil pozniej,lezelismy jeszcze w lozku a nasze dziecko wpada do sypialni z najwiekszym nozem jaki w domu mamy:szok:No zawalu kiedys dostane...Jak ona go dosiegnela:szok::eek:

Oj wyczyny naprawde niezłe :) Stokrotki- to na pewno nie jest przypadek!!! Zosia zapamiętałą babę :) Karol też uwielbia oglądać zdjecia w ramkach - wie gdzie mama i tata oczywiscie, tylko czasem się dziwi co to za niemowlę u mamy na rękach...i daje mamie buzi w ramkę ;)

Pati - u nas Karol zaczął sięgać na szafki w kuchni i muszę strasznie uważać żeby noże nie lezały bo przy pichceniu i robieniu kanapek to się normalnie zdarza...a jak już sięgnie to ściąga wszystko jak leci bo chce zobaczyc co to

reklama
Pati, czy aby na pewno piszesz o tej samej Noemi, którą widzimy na zdjęciach;-)

noż, zerwana tapeta:szok::szok::szok:

Do góry