reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój kwietniowych maluszków-Relacje z wizyt u lekarza.

My dzisiaj też po WZW B, Franek był bardzo dzielny, raz tylko kwęknął ale dostał grzechotkę w rękę i się uśmiechnął.

Phelania to Franek lepszy sumo od Marcela ;-) waży 10.180 kg :-D i ma 75cm :-)

reklama
dominiczka-ta waga to troszke sie ciesze a troszke sie boje:-(Marceli nie moze miec nadwagi ze wzgledu na nerke ,bo odrazu przypałeta sie nadcisnienie tetnicze a to jest niepotrzebne , a co mnie przeraza to on uwielbia jesc skonczy 260ml mleka i za 1h mi pelza do talerza i ryk taki jakby go obdzierali ze skory i wez tu badz madry,jak bedzie mial moje geny to niestety moze miec predyspozycje,Alan ma po tacie przemiane 5razy dziennie kupa i wszystko gra:pPP

U nas to chyba Franek się tak cycem utuczył bo sobie nie żałuje, choć na starcie był większy od Marcela (4360g). Ale córka moja też była duża a teraz coraz to chudsza, spodnie co rok temu były dobre w tym roku za luźne w pasie i krótkie nogawki :sorry:
co do Marcela zobaczysz ze zacznie chodzić to spadnie z wagi. Przecież nie będziesz go odchudzać;-)
aaa no i sporo zjada o raz chyba co? u nas cyc wiec porównania nie mam ale z innych rzeczy to np. słoiczek owoców+kleik kukurydziany na 60ml mleka albo któryś z dużych (190g) słoiczków owocowych z dodatkiem z hippa.

A ja się pochwalę. Dominisia dogoniła ruchowo i tym samym zakończymy rehabilitację. Jeszcze tylko wizyta kontrolna u lekarza w grudniu:-)

wiosna- u nas to króluje od jakiś dwóch tygodni, i właśnie jak piszesz najczęściej jak się cieszy- nawet uśmiechy do lustra są z językiem na górze :-D
a nasza dziecina zaczęła tak śmiesznie chrumkać nosem, jak prosiaczek :-)

reklama
Do góry