reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozwój i postępy naszych dzieciaków

Fredka zupelnie jak bym na Michala patrzyla :-D nawet kiedys prawie identyczne zdjecie wam wstawilam;-)

Michal sie pomalu chyba do raczkowania zbiera ale jeszcze tak nie poradnie.Nozki juz podciaga ale nie umie wtedy raczek prostowac a jak raczki prostuje to nogi sie rozjezdzaja ;-) za to z przewijaka juz mi ucieka lapie sie za boki wstaje i nogi na bok spuszcza jakby chcial zeskoczyc koszmar teraz z przebieraniem wszystko w locie.
Zebow nadal brak.

reklama
U nas też jest nocne wiercenie. Z tym że nie wybudza się ani nie płacze, tylko się rzuca strasznie. A ząbków mamy 6 (wszystkie jedynki, prawa górna dwójka i lewa dolna)

hehe a wiecie że Wiki też uwielbia mieć nogi wyżej i jak śpi z nami to też nóżki na mnie kładzie albo skopie kołdrę i zrobi sobie z niej podporkę hehe ale ja w sumie też lubię spać z nogami wyżej a w ciąży to obowiązkowo była poduszka podłożona pod nogi wtedy odpoczywają lepiej :)

Ala ale mnie rozbawiłaś świetna poza:-D

Kacerkowi właśnie wychodzi piąty ząbek:tak:, żadnych dolegliwości związanych z ząbkowaniem nie mamy, tylko litry śliny.

Umiemy już zejść z wersalki, a jaką radość przy tym mamy. Dopiero opanowaliśmy przewroty i tak się spodobało, że nawet z 10 razy w nocy się przekręca na brzuszek rozejrzy się do okoła i dalej idzie spać.
W nocy ogólnie się wysypiamy są pobudki na cyca ale takie 2 minutowe ja nawet nie zdążę się rozbudzić.

No więc viburcol nam NIE POMÓGŁ, a kiedys jak byl marudny to pomagal zawsze....

Ala coz za pozycja, moj zadziera nogi ale chyba nie pobije Ali:-D

U nas z nowszych umiejetności to schyla sie pozabawkę stojąc na nożkach i w koncu nauczyl się klapac na pupe a nie leciec jak popadnie:tak:

U nas też kolejny postęp, mianowicie sama siada :-)
Ostatnio dosyś sporo tych postępów: raczkowanie, stawanie przy meblach i w łóżeczku, siadanie, milion nowych dźwięków, w ogóle kumata się zrobiła że hej, no i to chyba przez to takie ciężkie nocki mamy, podejrzewam że mojemu dziecku poprostu szkoda czasu na sen, bo jak tylko otworzy oczka to hop na nóżki i spacerki urządza po całym łóżeczku. Jakbym tyle nowych rzeczy odkryła na raz to tez bym spać nie mogła :-)

reklama
No w koncu Misio ladnie dzis spal. Tylko nad ranem troche poplakiwal. Juz teraz sobie szykuje na noc butle z herbatka i jak tylko sie wiercic zaczyna to mu daje pic i jest spokoj.
A tak przy okazji o co chodzi z tym co pisza na herbatkach zeby nie podawac przed snem i w nocy ?? tu chodzi o zabki zeby dziecko nie ssalo w nocy czy herbatka ma jakies wlasciwosci negatywne na spanie ??

Do góry