reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój i postępy naszych dzieciaków

Fredka zupelnie jak bym na Michala patrzyla :-D nawet kiedys prawie identyczne zdjecie wam wstawilam;-)

Michal sie pomalu chyba do raczkowania zbiera ale jeszcze tak nie poradnie.Nozki juz podciaga ale nie umie wtedy raczek prostowac a jak raczki prostuje to nogi sie rozjezdzaja ;-) za to z przewijaka juz mi ucieka lapie sie za boki wstaje i nogi na bok spuszcza jakby chcial zeskoczyc koszmar teraz z przebieraniem wszystko w locie.
Zebow nadal brak.

reklama
U nas też jest nocne wiercenie. Z tym że nie wybudza się ani nie płacze, tylko się rzuca strasznie. A ząbków mamy 6 (wszystkie jedynki, prawa górna dwójka i lewa dolna)

hehe a wiecie że Wiki też uwielbia mieć nogi wyżej i jak śpi z nami to też nóżki na mnie kładzie albo skopie kołdrę i zrobi sobie z niej podporkę hehe ale ja w sumie też lubię spać z nogami wyżej a w ciąży to obowiązkowo była poduszka podłożona pod nogi wtedy odpoczywają lepiej :)

Ala ale mnie rozbawiłaś świetna poza:-D

Kacerkowi właśnie wychodzi piąty ząbek:tak:, żadnych dolegliwości związanych z ząbkowaniem nie mamy, tylko litry śliny.

Umiemy już zejść z wersalki, a jaką radość przy tym mamy. Dopiero opanowaliśmy przewroty i tak się spodobało, że nawet z 10 razy w nocy się przekręca na brzuszek rozejrzy się do okoła i dalej idzie spać.
W nocy ogólnie się wysypiamy są pobudki na cyca ale takie 2 minutowe ja nawet nie zdążę się rozbudzić.

No więc viburcol nam NIE POMÓGŁ, a kiedys jak byl marudny to pomagal zawsze....

Ala coz za pozycja, moj zadziera nogi ale chyba nie pobije Ali:-D

U nas z nowszych umiejetności to schyla sie pozabawkę stojąc na nożkach i w koncu nauczyl się klapac na pupe a nie leciec jak popadnie:tak:

U nas też kolejny postęp, mianowicie sama siada :-)
Ostatnio dosyś sporo tych postępów: raczkowanie, stawanie przy meblach i w łóżeczku, siadanie, milion nowych dźwięków, w ogóle kumata się zrobiła że hej, no i to chyba przez to takie ciężkie nocki mamy, podejrzewam że mojemu dziecku poprostu szkoda czasu na sen, bo jak tylko otworzy oczka to hop na nóżki i spacerki urządza po całym łóżeczku. Jakbym tyle nowych rzeczy odkryła na raz to tez bym spać nie mogła :-)

reklama
No w koncu Misio ladnie dzis spal. Tylko nad ranem troche poplakiwal. Juz teraz sobie szykuje na noc butle z herbatka i jak tylko sie wiercic zaczyna to mu daje pic i jest spokoj.
A tak przy okazji o co chodzi z tym co pisza na herbatkach zeby nie podawac przed snem i w nocy ?? tu chodzi o zabki zeby dziecko nie ssalo w nocy czy herbatka ma jakies wlasciwosci negatywne na spanie ??

Do góry