reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozwój i postępy naszych dzieciaków

reklama
Tez mowilam chodzikom i innym rzeczom NIE,ale rzeczywistosc okazala sie inna.Dodam jeszcze raz,ze kilka chwil dziennie napewno nie zaszkodzi,bo na dluzej nie pozwalam,a caly dzien nie moge go przeciez nosic na rekach...a uwielbia to :(.
Pozdrawiam,

ja bym chciała Oliwiera w chodzik wsadzić ale w każdym na najwyrzszym poziomie jest za długi:-( no i lipa,ale za to mówi TATA , na kota mówi KIKI przytula mame ściskając mocno za szyje i daje buziaki.Uwielbia bawić się moimi włosami.

Mili to ile cm ma Oli ?? Bo moj Michal jest długi i ma dlugie nogi (ok. 73 cm) ale jak wezme na najwyzszy poziom to i tak nawet nie dotyka do ziemi wiec spokojnie moze jeszcze nizej byc. Moze trafilas na taki "niższy" chodzik ?? wiekszosc jest takich ze sie reguluje w kroku a my mamy taki co te palaki sie reguluje i w kroczku sie nic nie zmienia.

Mam net na chwilę to mogę się pochwalić zanabytymi niedawno ząbkami.
Dopiero jakieś dwa tygodnie temu zaczęły wyłazić. Wyszły pierwsze dwa. U góry co ciekawe, także jak urosną do końca koleżka będzie miał aparycję króliczka:)

Aha, Tata to go wyszkoliłem mówić już dawno dość. Na mamę mówi takie zmiękczone Meme, i uwielbia marudząc gadać "nienienienienienie....".
Jeszcze go Aga papa nauczyła robić.
No i oczywiście ciężko za nim nadążyć. Goni na czworaka do celu wręcz wściekle, każdy cel zaś to miejsce gdzie będzie mógł podeprzeć się i wstać.
Nad chodzikiem jakoś nawet się nie zastanawialiśmy. Może to i lepiej bo wogóle nikt by gościa nie dogonił.

Ostatnia edycja:
heheh Ojczulek- gratulacje ząbków.
U nas nadal bezzębnie za to wścieklica w raczkowaniu i wspinanie się na meble to norma aa no i ulubiona zabawa to kable i kontakty (na szczęśćie dawno temu zabezpieczone)

My też musimy się pochwalic pierwszym ząbkiem coprawda jeszcze cały nie wyszedł ale już go widac :) czyli jako pierwszy ząbek to dolna prawa jedyneczka i już widac ze bedzie i lewa :)

u nas też najlepsze zabawki to kable i kontakty :) i siedzenie pod stołem w pokoju ( krzesła już wyniesione do innego pokoju bo ciągle się o nie uderzał )

a i nowa zabawka a raczej huśtawka zamontowana w drzwiach ( ale frajda i nawet w niej zasypia hehe )

My też musimy się pochwalic pierwszym ząbkiem coprawda jeszcze cały nie wyszedł ale już go widac :) czyli jako pierwszy ząbek to dolna prawa jedyneczka i już widac ze bedzie i lewa :)

u nas też najlepsze zabawki to kable i kontakty :) i siedzenie pod stołem w pokoju ( krzesła już wyniesione do innego pokoju bo ciągle się o nie uderzał )

a i nowa zabawka a raczej huśtawka zamontowana w drzwiach ( ale frajda i nawet w niej zasypia hehe )
Właśnie huśtawka, też myslę nad tym alebo nad klasyczna huśtawką albo takim fotelem czy koszem :)
Jak długo maluch z tego ustrojstwa może korzystać, czy może wiesz jakie obciążenie wytrzymuje ?

reklama
Właśnie huśtawka, też myslę nad tym alebo nad klasyczna huśtawką albo takim fotelem czy koszem :)
Jak długo maluch z tego ustrojstwa może korzystać, czy może wiesz jakie obciążenie wytrzymuje ?

my mamy taką zwykła plastikową (kubełkową) jest na linkach i mamy zamocowaną na drążku do podciągania się np. na futrynie ( chyba tak to się naZywa);-)
a ile może korzystac hmmmm myślę ze sporo bo córcia koleżanki ma 2 lata i też się buja i to jak szalona prawie do sufitu hyhy
oczywiście maluszka trzeba pilnowac:tak: i ja do środka włożyłam takie wypełnienie od fotelika samochodowego żeby było mięciutko siedziec:-)

Do góry