reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozwój i postępy naszych dzieciaków

Rzadko piszę, ale też się pochwalę postępami mojej Mai. Ma 5 zębów, stoi, umie sama wstać i powoli wędruje po łóżeczku. Sama siada, raczkuje jak perszing. Ogólnie cały czas jest w ruchu co niestety bardzo utrudnia zasypianie. Co ją położę - ona na równe nogi i tak do upadłego. Zdarza się że zasypia na klęcząco, trzymając się szczebelków łóżeczka.:-)

reklama
u nas też zero zęba, rozwija się chyba normalnie, nie stoi jeszcze ale prawda jest taka, ze bardzo chce, tyle że nie pozwalam jej na to za bardzo, bo chce żeby wzmocniła się i raczkowała. Myślę , ze to dla niej bedzie lepsze niż za szybkie pójście na nogi. Waga dobra bo po 6 m-cu miała 7300 czyli ok, przybiera słabo, bo tez mniej je, ale nie przejmuje sie, bo jest radosna, więc myślę, ze mojemu dziecku nic nie dolega. Nie czytam też co powinno jesc moje dizecko w konkretnym miesiącu, ani jak się rozwijać, bo każdy ma inne tempo i rozwijania i przyswajania pokarmu. Generalnie jestem dośc wyluzowana i jak ona jest radosna to ja dwa razy. Zreszta lekarz potwierdza, ze wszystko jest ok

jot79 bardzo mi sie podoba Twój zdrowy stosunek do wychowania. Jestem tego samego zdania. Trzeba być wyluzowanym :) Jeśli dziecko się uśmiecha, bawi itd to znaczy że jest szczęsliwe i nic mu nie dolega :)

U nas tez problemy z waga od samego poczatku malo przybiera spadl z 10 centyla ponizej 3 ale juz chyba sie wspial na ten 3 . Jest chudziutki szczegolnie nozki jak patyki :sorry: ma 7 msc i wazy prawie 7 kg ( ok. 6800) ale tez jest radosny i strasznie rozbrykany nie polzey spokojnie takze zwalam to na spalanie co zje to zaraz spali ;-) a wcina za dwoch nie wiem gdzie on to miesci !! i to wszystko zje nie jest wybredny :laugh2:

Zebow nie ma nadal , nie raczkuje ale jak lezy na brzuchu to podkula nozki i dupke w gore wypina , nie staje nogi ma ciagle podkulone jak probuje go postawic. A z nowosci to wyciaga raczki jak go chce wziac na rece

i pojawil sie nowy "problem" ;-) biedne dziecko chce spac rano dluzej a nie moze (nie wiem co on robi przez sen) ale wiecznie sie zsuwa i w poprzek lozeczka laduje nie moze nog wyciagnac i placze przez sen i tak dzis z 5 razy go wstawalam poprawiac i ciagle to samo :sorry:

Ale najpiekniejsze i tak jest to jak rano wstaje i maly juz nie spi lezy sobie w lozeczku i grzecznie czeka az mama sie wyspi ;-) podchodze do niego a on mnie wita takim pieknym usmiechem zanim jakikolwiek gest wykonam no cudne to jest

Ostatnia edycja:
reklama
A u nas nowy postęp :)) Igorek sam siada :-) i dzisiaj już zaczął łapać się za szczebeki łóżka więc na dniach myśle że będzie już wstawać :)) Raczkowanie to już pikuś heheh

A ta jak pisze Liiviia najpiękniejsze są uśmiechy które witają mnie każdego dnia :))) Moje kochane słoneczko :)))

Ostatnia edycja:
Do góry