reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozwój i postępy naszych dzieciaków

u nas siedzenie już pewne, przewraca sie rzadko, ale sam nie siada tak ejszcze z leżenia na płasko. Za to w łóżeczku podciaga sie do stania i klęczy :) Raczkowanie nam jeszcze nie wychodzi, choć pozycja wyjściowa już znana, potrafi schodzić już za to głową w dół z kanapy- z guzami oczywiście- i z fotelika!!!1 wiec na 1 sek nie zostawię sama. Lubli obserwowwać spadajace zabawki.
Pięknie daje cześć, robi papa i nienienie, pluje na odległość i pięknie robi bańki z zupy:):):)
no i 2 zęby są, na dniach kolejne górne.

reklama
No patrze że Wasze maluchy naprawde niezłe postępy robią:-)Gratulacje:-)
Mój Oli sam jeszcze nie siada choć podchody do tego robi doskonałe:-)Łapie się za szczebelki ale jest mu jeszcze ciężko się podnieść (w sumie waży 104040gram)ostatnio wsadzilismy go w chodzik(odziedziczyliśmy go od mojej chrześniaczki)co się okazało na najwyższym poziomie Oli stoi na własnych nóżkach:baffled:no i będzei musiał uczyć się chodzić bez chodzika.Ostatnio podnosi już pupcię do góry.Stara się pełzać,hoć też jeszcze słabo mu to idzie.Wyciąga rączki jak chce żeby go ktś wzioł na ręce.Jak bierzemy go za rączki odrazu chce stawać na nóżki.A najgorsze jest to że jak się zdenerwuje to uderza osobę trzymającą go dłonią po twarzy barku dekoldzie itp:szok:mam nadzieję że wyrośnie z tego.Najbardziej smieje się gdy Oli bawiąc się z tatusiem dzieli się z nim smoczkiem:-D.Komicznie to wygląda jak Oli wyciąga smoczka z buzi przewraca go gumową częścią w strone taty i wpycha mu smoka do buzi:-DNo i w ten sposób mam dwóch synów hehe:-D:-D:-D

Kubus od wczoraj siedzi , a dzis stał przy kanapie jakieś 2 minuty, no i wychodzi nam pierwszy ząbek - górna jedyneczka , oprócz tego śpiewa na zawołanie, daje dzień dobry, woła "nie tata", ale i tak najlepiej wychodzi mu turlanie sie po podłodze. I bardzo lubi huśtawki

A moja to chwieje sie bardzo sama ale podnosi sie na i prbuje siadac, z przewracaniem to na brzuch i piszczy ze chce na plecy choc kilka rzay sie przekreciła i nie raczkujemy, zostałysmy daleko w tyle jak widze ale jutro popracujemy

Sarenka wszystko w swoim czasie , ale popracować z maluchem nie zaszkodzi. Wczoraj oglądalismy zdjecia starszej i ona juz w wieku młodego stała, chodziła wzdłuż kanapy , siedziała i robiła kupkę do nocnika- każde dziecko jest inne i nie ma sie co stresować

reklama
Do góry