reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój i postępy naszych dzieciaków

reklama
moja nauczyła się dziś mówić TATA :-) pięknie jej to wychodzi. Umie już też baba, ale mama dalej nie chce powiedzieć :-)
Poza tym mam znowu aniołka w domu. Koniec marudzenia, znowu ładnie się bawi zabawkami, pięknie siedzi, jeszcze nie raczkuje, ale pełza jak mały pływak :-) i ostatnio pięknie się przytula :-)

no prosze jakie tu postepy jak sie maluszki szybko ucza i rozwijają. moja nie raczkuje i niewiem czy wogole bedzie nie lubi lezec na brzuchu za to uwielbia stac, skakac i rwie sie do chodzenia

Moja Milusia pełaza do tyłu:) czytałam to normalne za to pięknie sprężynuje skacze, mówi baba dzidzia dziadzia papa atata-tata mama kiedyś powiedziała. Umiemy pić z kubka niekapka treningowego i już siedzimy same choć jeszcze nieraz się przewrócimy także siedzimty same tylko pod bacznym okiem mamy.SAme podnosimy się tak do granicy okci ale pewno niedługo same usiądziemy.

U nas- samodzielne siedzenie i próby wstawania. Co do raczkowania- to nie ma zamiaru przebierać nóżkami:-). Straszy synek też nie raczkował-zaczął chodzić od 9 m-cy.
Borys w porównaniu do innych m-cy zrobił się strasznie komunikatywny- prowadzi ze mną "dyskusje", "śpiewa", "pyskuje", "opowiada".:-D Broi też- wczoraj wystarczyło na chwilę, że spuściłam go z oka a dobrał się do czekolady brata i cały się nią wysmarował...:-D

O prosze a my z Olim z nowu w tyle ehh.
Troszeczke gadamy ale jeszcze nie składamy sylab podwójnie no czasem z przypadku się uda.Siedzimy ale sami nie usiądziemy.z kubka nie pijemy bo ostatnio mało zawału nie dostałam jak mi się zadławił i nie dałam rady go odetkać ząbki nadal dwa do raczkowania niby chęci mamy ale to tylko chęci hehe.Jeśli można nazwać pełzaniem przesunięcie się o jakieś 2 cm do przodu to też pełzamy hehehe.ale najbardziej lubimy się turlać wszędzie gdzie się da.a i mamy częste awantury gdy Oli coś mocno chce.

Nikolka nie raczkuje, pełza po całym pokoju,albo obraca się w około własnej osi.Stoi sztywno na całych stopach i na maksa rwie się do chodzenia i piszczy z radości jak jest na nogach:-D.Mam wrażenie ,że szybciej zacznie chodzić niż raczkować:-)
Jak ją karmię i ma dość to kiwa głową że już nie chce:no::-D

u nas drugi ząbek tym razem na dole, Kubuś mówi tata ze zrozumieniem , siedzi ale nie siada, daje całuski, robi pa-pa , robi tak i nie główką no i pięknie śpiewa, no i wogóle jest najsłodszym maluszkiem jakiego znam:-)

reklama
A Michal juz pokazuje rozki :sorry: jak zobaczy pilota to koniec swiata musi go miec i juz !! zawsze wtedy mu smoka wpycham zeby chociaz tego pilota do buziola nie pchal i wtedy sobie w raczkach w nim grzebie a jak mu zabiore albo chce sobie po prostu przelaczyc i sie dotkne do niego to malo mnie nie zje :sorry: nawet nie wiedzialam ze on ma taki donosny glos !!! dzis sie tak zaczal drzec jak mu zabralam ze mama jak wracala ze sklepu slyszala przed blokiem :sorry: lzy jak grochy on bordowy daje mu pilota z powrotem ... cisza ! terrorysta

Do góry