reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozwój i postępy naszych dzieciaków

A czy zawsze podnosicie dziecko po karmieniu do odbicia? Nawet jak zaśnie?

Ja tez zawsze podnosze czesto odbija mu sie jak tylko go podnosze takze dlugo czekac nie musze i to dosc glosno jak stary chlop :-D w nocy tez go podnosze ale jak mu sie dlugo nie chce odbic to go klade ale zawsze probuje. czasem jak mu sie nie chce odbic to go klade i po 5 min podnosze wtedy sie odbija albo opieram sie o lozko i klade go brzuszkiem na sobie chwilka mija i jest glosne beeeee ;-) to zawsze dziala :tak:

reklama
TolaLee no slyszalam ze sa dzieciaki które tylko cyc i cyc i nic wiecej :) i Ty masz to szczescie he he he Ja przyznam ze jedyna wieczorna butle jaka daje julce musze dawac nie tak jak wczesniej po cycu tylko sama. Bo jak po cycu to je zdecydowanie gorzej i czesto kaprysi. A tak jak nie ma porownania to zajada ze smakiem i spi rownie smacznie he he he A co do odbijania. To w nocy po karmieniu piersia nie biore Juli do odbijania. W dzien roznie...zalezy jak je. Jak dlugo i spokojnie to przewaznie nie ma problemu jak widze ze sie wiercila zawsze. No i po butlki to tez obowiazkowo...slodkie sa te ich bekania :))))))))

Mi dzisiaj lekarz powiedział, że mała za dużo waży 7kg i mam jej kontrolować jedzenie. Karmię ją na żądanie. Ciekawe co ja mam jej dać jak będzie się drzeć. Powiedzieć jej nie ma żarcia bo lekarz zakazał. Ci lekarze to chyba oszaleli. :-):-):-)

Pomocy wysiadam mój mały od kilku dni wisi co 15 min na cycu, ja już nie mam siły:-(

Kamila a masz wystarczająco dużo pokarmu? Może maluch się nie najada? Przez cały czas karmienia ładnie ssie czy może zdarza mu się przysypiać?
Bo mój Tomcio też miał taką "faze" ale zamiast jeść, to sobie drzemki urządzał. A jak go chciałam odstawić, to był mega-wrzask. A pomogło jak mu ruszałam ucho albo masowałam leciutko policzek :) Bo się najadł w ciągu 15-20 minut i zasypiał:)

No właśnie o to chodzi, że ładnie ok 15 min bez przerwy. Pokarm też cały czas się produkuje ale może jest za mało treściwy. Mały bardzo dużo sika pieluszkę zmieniam co godz. i za każdym razem jest pełniutka.

No właśnie o to chodzi, że ładnie ok 15 min bez przerwy. Pokarm też cały czas się produkuje ale może jest za mało treściwy. Mały bardzo dużo sika pieluszkę zmieniam co godz. i za każdym razem jest pełniutka.

Ja słyszałam, że nie ma takiego sformułowania jak "pokarm mało treściwy", bo on się cały czas dostosowuje do potrzeb maluszka. A pieluszek jak tyle bobas moczy, to znaczy, że wszystko oki ... Dziwne:zawstydzona/y: A nie ma kolki albo wzdęcia?

Nie nic mu nie dolega jest pogodny jak zawsze tylko tyle że bardzo często się domaga jedzenia wręcz wiszczy, nie ma mowy o smoczku, noszeniu tylko cyc:-(

reklama
Do góry