reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozwój i postępy naszych dzieciaków

Princi Kinia dostaje butle??Myslalam ze jest tylko na cycu!!;-)
ale spi ladnieee:-)Adi jak dostaje butle ok 22 to spi do 3 je i spi do 8:-)tez nawet ladnie :-p
Hehehe no przeciez pisalam pozniej,ze jednak nie moglam zrezygnowac z butli... staralam sie ale nie, za dobrze mi spi i takie tam... a teraz to juz w ogole od wczoraj ograniczam cyca i probuje zejsc na sama butle,ale ciezko mi idzie hyhy,ale nie chce juz karmic cycem ... :zawstydzona/y:

reklama
my dzisiaj na obiadek wcinalismy marchewkę

Mgnienie a Remuś jest na butli czy cycusiu?

Liiiviia u nas nic sie na razie nie dzieje po stałym jedzonku- mały próbował już marchewki, jabłuszka i zastanawiam sie nad zupką, ale to może za tydzień . Obiecałam mu,że na wigilię zje z nami zupkę - oczywiście ze słoiczka.

Moja Nikola też tylko na cycu.Mam pytanie "z drugiej beczki":-DJak u was z kupkami bo moja córka robi raz na tydzień:szok:ale za to tyle że się z pieluchy wylewa:shocked2::-)

Mamusie, które karmią butlą mogą wprowadzać już jedzonko. Natomiast te, które karmią cycusiem- to do 6 m-ca tylko sam cycuś.

My też podajemy maluchowi jabłuszko. :tak::-D

Toja u nas kupki sa co 3 dni czasami co 4...i tez jak juz pojdzie to taka ze przebieranie jest od razu :) Ostatnio tak sie zalatwila ze ona cala do mycia, ubranie do prania i do tego lozeczko he he he jak armata!!!! A do tego te jej baki :) no czasami to smieje sie z niej na glos bo tak pryka jak stary chlop a nie malutka dziewczynka!!!

My mimo że tylko na cycu to juz pomalutku wprowadzamy coś do jedzonka. Marchewka i jabłuszko to już codzienny rytuał, a wczoraj przy obiedzie tak jej ciekła ślinka że dałam jej łyżeczke rosołku- tak na spróbowanie. nie chciała sie oderwać. Myśle że już niedługo zaczne podawać jej jakies deserki a potem obiadki i soczki. Ale najpierw skonsultuje to z naszym pediatrą. Bo po samej marchewce ma takie dziwne nitki w kupce, ale to nie śluz tylko takie robakowe nitki tyle że nie robaki !

reklama
Dzieci karmione cyckiem moga robic kupke do kazdej pieluszki a te na butli rzadziej ale i w tym i w tym przypadku moga nie robic do 10 dni jesli nadal cisza wtedy trzeba cos z tym robic.

Do góry