reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój i postępy naszych dzieciaków

Princi Kinia dostaje butle??Myslalam ze jest tylko na cycu!!;-)
ale spi ladnieee:-)Adi jak dostaje butle ok 22 to spi do 3 je i spi do 8:-)tez nawet ladnie :-p
Hehehe no przeciez pisalam pozniej,ze jednak nie moglam zrezygnowac z butli... staralam sie ale nie, za dobrze mi spi i takie tam... a teraz to juz w ogole od wczoraj ograniczam cyca i probuje zejsc na sama butle,ale ciezko mi idzie hyhy,ale nie chce juz karmic cycem ... :zawstydzona/y:

reklama
my dzisiaj na obiadek wcinalismy marchewkę

Mgnienie a Remuś jest na butli czy cycusiu?

Liiiviia u nas nic sie na razie nie dzieje po stałym jedzonku- mały próbował już marchewki, jabłuszka i zastanawiam sie nad zupką, ale to może za tydzień . Obiecałam mu,że na wigilię zje z nami zupkę - oczywiście ze słoiczka.

Moja Nikola też tylko na cycu.Mam pytanie "z drugiej beczki":-DJak u was z kupkami bo moja córka robi raz na tydzień:szok:ale za to tyle że się z pieluchy wylewa:shocked2::-)

Mamusie, które karmią butlą mogą wprowadzać już jedzonko. Natomiast te, które karmią cycusiem- to do 6 m-ca tylko sam cycuś.

My też podajemy maluchowi jabłuszko. :tak::-D

Toja u nas kupki sa co 3 dni czasami co 4...i tez jak juz pojdzie to taka ze przebieranie jest od razu :) Ostatnio tak sie zalatwila ze ona cala do mycia, ubranie do prania i do tego lozeczko he he he jak armata!!!! A do tego te jej baki :) no czasami to smieje sie z niej na glos bo tak pryka jak stary chlop a nie malutka dziewczynka!!!

My mimo że tylko na cycu to juz pomalutku wprowadzamy coś do jedzonka. Marchewka i jabłuszko to już codzienny rytuał, a wczoraj przy obiedzie tak jej ciekła ślinka że dałam jej łyżeczke rosołku- tak na spróbowanie. nie chciała sie oderwać. Myśle że już niedługo zaczne podawać jej jakies deserki a potem obiadki i soczki. Ale najpierw skonsultuje to z naszym pediatrą. Bo po samej marchewce ma takie dziwne nitki w kupce, ale to nie śluz tylko takie robakowe nitki tyle że nie robaki !

reklama
Dzieci karmione cyckiem moga robic kupke do kazdej pieluszki a te na butli rzadziej ale i w tym i w tym przypadku moga nie robic do 10 dni jesli nadal cisza wtedy trzeba cos z tym robic.

Do góry