reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozwój i postępy naszych dzieciaków

Enka75 właśnie sporo o tym czytałam i chcemy nauczyć naszą Amelkę, powoli startujemy. Wiem że niby od 6 powinno się zacząć, ale niektórzy mówią że można wcześniej. Chcę powoli wprowadzać podstawowe znaki, na razie pokazujemy tylko "jeść", ale przy tym trzeba być systematycznym, a mi się często zapomina ;-) więc zobaczymy co z tego wyniknie :-D

reklama
słownik bobomigów jest identyczny jak poszczególne słowa w języku migowym, ja języka migowego troszkę nauczyłam się na studiach- jestem po pedagogice specjanej (upośledzeni i niewidomi), wiec był to mój przedmiot,może warto by podszkolić synka:)
miganie wciąga, jest fascynujące, a zapomniałam, ze można uczyć już maluchy w postaci bobomigów, chyba czas zacząć i wykorzystać zdobytą umiejętność no i przypomnieć wiele, bo już sporo zapomniałam.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny nigdy o tym nie słyszałam :zawstydzona/y: Ale podam stronę fajną z mini-słowniczkiem : Klub KOKO : Dobrze, że jest te nasze forum, czasem się pokłócimy, pobijemy, ale ile nauczymy od siebie :szok: Bezcenne- za wszystko inne zapłacisz kartą...:-D:-D:-D

I jeszce mam pytanie czy uzywa ktos z was Octanisept ??? czy moge nim odkazic siusiaczka przed pobraniem moczu ?? Moze ty Mulatko bedziesz wiedziala ?? Ponoc to bardzo dobry preparat do roznego odkazania tylko nie wiem czy tam w siusiaczka to moge pchac.
Myślę że możesz, bo on generalnie służy do dezynfekcji skóry i błon śluzowych. Ja stosowałam na ranę po CC bo szwy mi się rozeszły. Tylko nie wiem czy jak zastosujesz małemu na siusiaczka to czy nie będzie ci trochę płakał bo zawiera w składzie etanol i może go troszkę szczypać a poza tym nie widzę przeciwwskazań.

A na posiew moczu u nas czeka się 2 dni. Pozdrawiam :-)

Dziewczyny... mam takie pytanie... jak długo podaje się cebion multi i vigantol? vigantol chyba do 3 miesiąca ale jak jest z cebionem w przypadku karmienia mlekiem zastępczym?

Iza, Szyszunka- czy oprócz stronki koko , z innych form korzystacie? wiem że są w jęz polskim płyty CD czy może macie ? Jakie opinie na temat tych płyt ?

Dziewczyny... mam takie pytanie... jak długo podaje się cebion multi i vigantol? vigantol chyba do 3 miesiąca ale jak jest z cebionem w przypadku karmienia mlekiem zastępczym?

Jogobelka - Nasza Pani doktor kazała nadal stosować Vigantol i CebionMulti, a po trzecim miesiącu odstawiliśmy VitaK :tak:
Vigantolu nadal podaję 1 kropelkę, a Cebionu już 5 kropli (wcześniej dawałam 3) Tylko jak karmię piersią, więc Wy pewnie macie inne dawkowanie witaminy D3;-)

reklama
Do góry