cudnie sie obserwuje jak nasze malenstwa sie rozwijaja. niby takie malutkie a ile sie w ich zyciu dzieje w tym pierwszym oku zycia. ile to sie ucza ,,,,ssania, chwytania, obracania sie, trzymania glowki siadania raczkowania ....itp itd fajnie sie na to wszystko patrzy
reklama
SoszkA_KrK
Zaangażowana w BB
liiiviiia w kalendarzach rozwojowych jest napisane że pod koniec 3 miesiące dziecko może zacząć chcieć siadać przez takie własnie się podnoszenie i wtedy można śmiało mu pomagać ale nigdy inczej więc jeśli Filipek czy Hania są na to gotowe to jak najbardziej
henrietta5
Fanka BB :)
dziewczyny czy wasze dziedziaczki siadają już jak się je trzyma za rączki?
bo mój Fifik jak leży na pleckach to łapie mnie za palce i się unosi odkrył to mój M jak to zobaczyłam to zaczęłam się drzec na niego że to za wcześnie ale sama kolejnego dnia dałam mu rączki a on cyk i siedzi
kubuś też sie dzwiga wystarczy że złapię go za łapki ,ale gdy leży na brzuchu to leń nie chce nic robić. I odkrył jakieś nowe dźwięki- piszczy i piszczy od rana
Ostatnia edycja:
dokładnie każde dziecko ma swoj wlasny stopien i tempo rozwoju wiec nie nalezy tego hamowac tylko pomagac na tyle ile dziecko da rade po prostu nie wymuszac nc wiecej na sile i bedzie okliiiviiia w kalendarzach rozwojowych jest napisane że pod koniec 3 miesiące dziecko może zacząć chcieć siadać przez takie własnie się podnoszenie i wtedy można śmiało mu pomagać ale nigdy inczej więc jeśli Filipek czy Hania są na to gotowe to jak najbardziej
henrietta5
nie wiem jak wy,ale ja zauwazyłam w ostatnich dniach jakiś skok umiejetności mojego malucha , jakos ostanio się zmienił w zachowaniu, zrobil się z niego taki dzieciaczek z którym już mozna się porozumieć
eli88
zanka, taki wampirek wyglodnialy który rzuca sie na cyca z zamiarem połknięcia go w całości nie? ile razy sie zanosze ze śmiechu jak Hania tak robi biedna chce wtedy jeść a ja się trzęsę ze śmiechu i w ogóle to otwiera chyba buźke najszerzej jak tylko sie da i wtedy mówię jej że jakby tej buźki nie otwarła to i tak nie zdoła odgryźć mamusi cyca boże uwielbiam to
dziewczyny czy wasze dziedziaczki siadają już jak się je trzyma za rączki?
bo mój Fifik jak leży na pleckach to łapie mnie za palce i się unosi odkrył to mój M jak to zobaczyłam to zaczęłam się drzec na niego że to za wcześnie ale sama kolejnego dnia dałam mu rączki a on cyk i siedzi
Alicja też tak się podciąga kręgosłup, kręgosłupem, ale jak się ćwiczą mięśnie brzucha,,,fiu, fiu
No i przez odbicie w lustrze też od razu pojawia się uśmiech na jej buźce
Hey
Ja wkoncu mam sieć w domku, mala rośnie jak na drożdzach karmię piersią no czasem dostaje butke bo głodek z NIej maly już podnosi ładndnie głowę ale to prawie od początku i wiercona jest teraz już przekręca się z boku na brzuch tewż marszczy czolo, robi minkę do płaczu a te uśmiechy..cudne z tego kompa będe mogła wysłać Wam zdjęcie mojej istotki pozdrawiam i idę spać wstajemy o 5 a pózniej o 7 to narcia
Ja wkoncu mam sieć w domku, mala rośnie jak na drożdzach karmię piersią no czasem dostaje butke bo głodek z NIej maly już podnosi ładndnie głowę ale to prawie od początku i wiercona jest teraz już przekręca się z boku na brzuch tewż marszczy czolo, robi minkę do płaczu a te uśmiechy..cudne z tego kompa będe mogła wysłać Wam zdjęcie mojej istotki pozdrawiam i idę spać wstajemy o 5 a pózniej o 7 to narcia
reklama
Makta
Mama Julki Łobuziulki :)
Oj Eli ja tez to uwielbiam...szczegolnie jak jest bardzo głodna i czasami w nocy z zamknietymi oczami tak szuka tego cyca. I wtedy tak pociesznie rzuca główka nerwowo jakby szukała z każdej strony...no z ktorejs w koncu bedzie
Słodziak....
Słodziak....
Podziel się: