reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój i postępy naszych dzieciaków

Olek gada cały czas tylko nie koniecznie wiadomo co gada :-) A ze słów zrozumiałych jest papa, tak, mama, tata, baba, dada (dziedek), kotek, oko, Ada (Adaś), kaba (kawa) i to chyba tyle.

reklama
Kubuś też zabrał się do gadania- mama, tata, baba, dziadzia- to już dawno ,teraz mówi siedzę, cieszę, dzik- tak mówi na siebie, cześć, agata, ciocia, pa pa, tam, tu, lala, w dalszym ciągu najlepszy program w telewizji na którym choć na chwilę się skupia to siatkówka- właściwie nic innego nie oglądamy cały dzień a jak już jej nie ma w tv to musi oglądać w komputerze- ale to chyba ma rodzinne u nas sami fanatycy siatkówki, niestety dalej nie woła siku i raczej nic nie zapowiada ,żeby zaczął, ząbki ma już wszystkie .Rzadko tu zaglądam ostsnio, ale zawsze brakuje tej chwilki na "spotkanie" z wami. pozdrawiam

My też jesteśmy na etapie gadania, Nikos powtarza wszystko i mnostwo slow mowi juz bardzo wyraznie.
Mam nadzieje, ze sobie za niedlugo pogadamy :).A zsikaniem tez u nas problem :(.

Cześć:) Mój Tomek też nawija bez przerwy =D Ostatni nauczył sie i jak jedzie pług, to on "tatol" /traktor?/ i na pupe mówi "papu" :eek: :-p A poza tym mama, tata, baba, dada, daj, moje, dzidzia, ba to balon, banan, baba :) Jak zrobi kupe w pampera, to woła FEEE :blink: Pokazuje gdzie ma nos, oczy, uszy. usta, pupe i siku :tak: I wszystkie zwierzątka naśladuje :-) A najbardziej mi się podoba wrona, bo skrzeczy a A a A :cool2: :-D

No jak patrze ile Wasze Maluchy gadają to jestem w szoku! Nasz Staś co prawda cały czas coś "gada", ale słów jako takich to raczej nie.. Jedyne co to jak sie powie koń (niezaleznie czy do Niego, czy na przykład usłyszy w telewizji) to zaczyna wydawać odgłosy jak konik i przy tym podskakiwać jakby na koniku jechał ;-) Ale poza tym nic a nic!

U nas już powoli małe dialogi...

-Kochasz mamusie?
-Kak
-a tatusia?
-kak
-a ciocie?
-nie?
ciocia: coooooooo?
H: nioooooooooooooooooo

:)

Albo

-Mama
-co?
-Kuka (kupka)
-no to chodź tu szybko dawaj pupe!
-nie! (ucieka) Nie da ci pupe!

No jak patrze ile Wasze Maluchy gadają to jestem w szoku! Nasz Staś co prawda cały czas coś "gada", ale słów jako takich to raczej nie.. Jedyne co to jak sie powie koń (niezaleznie czy do Niego, czy na przykład usłyszy w telewizji) to zaczyna wydawać odgłosy jak konik i przy tym podskakiwać jakby na koniku jechał ;-) Ale poza tym nic a nic!

Phoenix- u nas to samo. Mi oczy wychodzą na wierzch jak czytam poczynania Waszych dzieci. Borys jedynie mówił "tata" a teraz jest chyba na etapie zdobywania innych umiejętności bo nawet tego słowa nie chce mówić. Ja więc moje drogie prowadzę jedynie monolog :))))))
A co do umiejętności to u nas od kilku dni zaczęła się wspinaczka wysokogórska :)))

Ostatnia edycja:
reklama
u nas tez pomalu male dialogi np ostatnio
idziemy papa?
tia
a pojdziemy do babci?
baba niee, papa
czyli do babci nie chciala ale na spacerek ok :)
no i czesto jest dialog jesli chodzi o jedzenie i to na co ma akurat ochote owoc ciasteczko czy cos innego

Do góry