reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój i postępy naszych dzieciaków

Zyczenia dla Wszystkich jubilatow!!!
Witam pononownie po dlugiej przerwie!
Za kilkadni bedzie 10mc,wiec krotki bilans
-raczkuje z predkoscia swiatla
-staje przy wszystkim gdzie mozna i nie mozna
-gada,gada,gada i kloci sie po swojemu
-ciekawski na maksa,wszedzie wsadzi swoj nosek i lapki
-chodzi przy meblach
-5 zebow i 3 kolejne w drodze
-troche nie slucha rodzicow
-mama,tylko jak cos sie zlego dzieje
-nie umie(a moze bardziej,nie chce mu sie)trzymac samemu butelki
-uwielbia psy i kaczki
Pozdrawiamy!!!

reklama
Dla solenizantów najlepsze życzonka!:tak::-)

A my.....mamy pierwszego ząbka!!!:-):-):-) Nareszcie!:-)
Górna lewa jedyneczka:-)

GRATULACJE!! a u nas lekarka mowi ze idą idą juz ie przebijają a przebis sie cos nie mogą no i nic na wierzchu jeszcze nie ma :-(czekamy
Dziewczyny dajcie dzieciaczkom ,które ząbkują ogórka małosolnego przekrojonego na pół.Sól rozmiękcza dziąsełka i ząbki myk są na wierzchu.Nikolka zawsze wyssa całego tylko skórka zostaje:-), a jaka radocha przy tym i pokaz min skwaszonych hahaha:-D sposób mojej cioci, wypróbowany na trójce swoich dzieci.na prawdę polecam!!!

Bilans. 10 miesiąca:happy2:
-Nikolka raczkuje tak szybka że aż sapie przy tym:-D
-Chodzi ładnie za rączki,a nawet lepiej za jedną raczkę
-ma 6 ząbków i już widać 2 następne
-robi na nocnik jeśli się ją posadzi,bo wołać jeszcze nie umie;-), aby tak juz zostało, zawsze to ta pielucha do przodu:tak:
-robi tany,tany,pa,pa,kosi,kosi,pokazuje jaka duża urośnie ,jakie dobre klepiąc się po brzuszku:-D,śpiewa nanana ,naśladuje jak robi piesek, kaczuszka, kotek,ogólnie to gada,gada, i gada.mówi tata a mama bardzo rzadko :-(

brak postępów w

-nadal nie weźmie do ust mleka z butelki tylko cyc cyc i jeszcze raz cyc.
-nie śpi w łóżeczku tylko w wózku albo w łóżku ze mną
-bardzo się cieszy jak sie na nią krzyczy, albo czegos zabrania,śmieje się niesamowicie i robi wszystko to czego jej nie wolno a przy tym ma wytknięty język i zerka czy się na nią wszyscy patrzą.:szok::wściekła/y:Strasznie łobuzuje!!!

No i od poniedziałku wracam do pracy,Nikolka będzie z tatą.Na szczęście tylko na 7 godzin bo przysługują mi 2 przerwy na karmienie więc godz. wcześniej kończę:tak:
Nie wiem jak to zniesie Nikola ,na pewno lepiej niż ja:-(NIe rozstawałam się z nią od narodzin dłużej niż pół godziny:wściekła/y:BĘDZIE CIĘŻKO!!!

reklama
Borysku gratuluję ząbeczka:)))
Wiki i Ty niedługo zaskoczysz mamusię jak Ją capniesz zębiskami:)
MY tez pięknie raczkujemy, staejmy przy czym się da, próbujemy stać bez trzymanki i nam się udaje, gadamy, tańczymy krzyczymy. Pokazujemy jaka duża będe i gdzie mam uszko. Oczywiście bijemy brawo i robimy kosi kosi, papa, zdejmujemy bluzkę jak mama nas ubiera, jak mama mói nie nwolno to kre cimy główką i w płacz. A i już nie umiem złapać kupki w nocniczek, załatwiamy swoją potrzebę szybko w majty lub w pieluszkę :( ALe strasznie lubi pływać, oczywsićie trzymana, bo ja się boję choć mała kladzie się na wodzie lub kupiłam Jeje rekawki i koło z majtkami i pływa:)

Do góry