reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój i postępy naszych dzieciaków

moja tez cos zaczyna dziwnie pelzac, juz sama siada bez pomocy zadnej i bez lapania sie niczego. obraca sie na brzuch staje tak na czworaczka robioac mi nadzieje ze poraczkuje hehe a ona hop i na nogi staje hehe

reklama
Nikola od miesiąca raczkuje,robi to tak szybko,że aż sapie jak idzie:-D,Wejdzie w każdy kąt ,wspina się po meblach, interesują ją oczywiście niedozwolone rzeczy,listwy od paneli, kontakty,szuflady gdzie przycina sobie palce:szok:,drewno przy kominku itp.Zabawki żadne ją nie interesują.Chodzi za rączki bardzo chętnie,a nawet po paru krokach wyrywa ręce i chce iść sama i klap na tyłek i płacz bo się nie udało:wściekła/y::-DWierzcie mi jak zaśnie to padam.... i odpoczywam bo cały czas na wysokich obrotach:tak:
Ojej! gdzie te czasy kiedy grzecznie siedziała bawiąc się godzinami obtoczona poduszkami :-D:tak:

no i u mnie pełne szaleństwo raczkowo chodzące (przy meblach, ścianie). Wejdzie wszędzie, kontakty o taaak fajnie wsadzić tam paluszki (wszystkie w domu zabezpieczone) balkon, no superaśnie wyjść na balkon i coś znaleźć niedozwolonego. Qrcze czasami myśle jak to fajnei było gdy młoda leżała sobie o gugała do karuzelki heheheh

A ja sie ciesze,ze juz nie lezy,tylko "biega" po calym domu, pobawi sie z Nati, juz sie nie moge doczekac,az nauczy sie chodzic :)

Michal zaczal na brzuchu do tylu chodzic. Co do smoczkow uspakajajacych to Michal od razu zalapal po urodzeniu rozmiar "A" silikonowy taki plaski a pozniej kauczukowa i sylikonowa kulke tez w rozmiarze "A" i wlasnie nie moge go nauczyc ssac wiekszego smoczka wypluwa i koniec tylko te dla noworodkow chce ssac :sorry:

No moja Mała też już raczkuje na całego, staje przy wszystkim co jej się po drodze nawinie (tylko pies się nie sprawdził, bo się przesuwa ;-)) Robi kosi, kosi, pa pa, baran, baran puk, przybija piątkę i daje buzi jak jej się łaskawie zachce. Od tygodnia piszczy niesamowicie i jej się to b. podoba... mi już mniej zwłaszcza jak mnie boli głowa.... Dalej zębów nie mamy.

Tak, tak- brojenie i u nas na całego. Wszystko i wszędzie gdzie jest na NIE - dla Boryska jest na wielkie TAK:tak::sorry:. Telewizor jest świetny do pukania- no bo a nuż ktoś mu odpuka z drugiej strony hihih;-), lustro- bo tam jest dzidzia;-), kable, kable i jeszcze raz kable, kontaktów jeszcze nie odnalazł...:sorry: A najbardziej ulubionym pomieszczeniem jest łazienka- jak tylko zauważy uchylone drzwi- to zaraz myk i już tam siedzi. Pralka to magiczne urządzenie a jeszcze jak pierze to w ogóle:sorry:. No i uwielbia kwiaty- ostatnio zauważył beniaminka na komodzie( bo biedny tam musiał się ewauukować)- to Borys teraz modły przed komodą wyczynia. Echhh....:sorry:

Och elaine! Jakbym o Olku czytała. Z tą różnicą że kontakty też odnalazł :no:

Acha! I jeszcze uwielbia chodzić trzymając się mojej ręki. Jędną rączką trzyma mój palec a drugą "bada teren"

Ostatnia edycja:
reklama
Tak, tak- brojenie i u nas na całego. Wszystko i wszędzie gdzie jest na NIE - dla Boryska jest na wielkie TAK:tak::sorry:. Telewizor jest świetny do pukania- no bo a nuż ktoś mu odpuka z drugiej strony hihih;-), lustro- bo tam jest dzidzia;-), kable, kable i jeszcze raz kable, kontaktów jeszcze nie odnalazł...:sorry: A najbardziej ulubionym pomieszczeniem jest łazienka- jak tylko zauważy uchylone drzwi- to zaraz myk i już tam siedzi. Pralka to magiczne urządzenie a jeszcze jak pierze to w ogóle:sorry:. No i uwielbia kwiaty- ostatnio zauważył beniaminka na komodzie( bo biedny tam musiał się ewauukować)- to Borys teraz modły przed komodą wyczynia. Echhh....:sorry:

hihi no to fajnie, a pralka to niezwykle zjawisko równiez dla mojego:tak:

liiviia u nas z kolei do butelek musze uzywac najmniejszych bo innego nie ciagnie:confused2:

I gratuluję pełzaczy tylnych, lada dzien będzie do przodu:tak:

Do góry