reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój i nabywanie nowych umiejętności

wkleje ten z ktorego jestem w miare zadowolona;-)
Super Fajny KUBEK Niekapek GERBER Suzy's zoo (221986450) - Aukcje internetowe Allegro
mam jeszcze Aventu ale nie jestem z niego zadowolona, mam jeszcze dwa kapki, ktore dostalam w prezencie ale z niekapka mozna zrobic kapka. Natalka nie umie ciagnac z niekapka a co dopiero Marta,wiec nie wiem czy Marta pociagnie przez slomke jak z butelki nie chce...a ponoc z cyca sie trzeba bardziej napracowac..

reklama
Karlam, fajny ten bidon-chyba spróbuję...
Ja mam niekapek aventu- mały nie umie zassać...jak ściśnie dziąsłami to już całkiem mu nie poleci, tylko się pobawi...
i mam jeszcze z Canpola ale ustnik-kapek, bo jak był chory to nie chciał pić wogóle , więc mu przez ta dziurkę w ustniku wlewałam trochę i połykał...ale kurna sam chce trzymać , a z tego cholerstwa soczek ląduje na ubraniu...

Przy okazji chciałam odradzić butelki Canpola balonik (któras pisała na innym wątku, że chyba kupi...). Z tej butelki przez nakrętke przy smoku wylewa się mleko...wystarczy, ze nie tak się zakręci (nawet jak usiłujesz kilka razy i dokładnie) i leci mleko na dzieciaka-koszmar...
Może trafiłam na lipną serię, ale znalazłam je na internetowej liście bubli dla dzieci, przez to właśnie wylewanie zawartości i niemożność dokręcenia ...czasem uda się, że nie leci, ale wiecie jak dziecko jest głodne , a tu wylatuje przez nakrętkę mleko to szaleju można dostać...

Czyli wychodzi na to, że
  • kubek niekapek nie dobry, bo się ciężko ciągnie (bez skojarzeń:-D)...
  • kubek kapek nie dobry, bo się wszystko rozlewa
Czyli ja jednak chyba skuszę się na ten bidon niekapek. Kupie i zobaczymy jak Hania zareaguje:-). Dziękuję za rady, mam nadzieje, że dobre wnioski wyciągnęłam:tak:.

Ania Chyba dobre, bo ja też tak to odebrałam :-D

Kamilala No patrz, a ja chciałam kupić ten balonik Canpola jak mały miał się urodzić i zrezygnowałam. Nie pamiętam już nawet dlaczego. I chyba dobrze zrobiłam, bo miałaby z tą butlą same problemy. Dobre ostrzeżenie :tak::-D

Wczoraj bylismy w kościele i Roszko wykazał siię wieloma zdolnościami:tak:
Przez całą mszę siedziała, wstawał, chichrał się do ludzi ( to była mała msza dla Polaków, więc wiele osób się zna).
Mało tego, zaczął podrywać jakąś małą dziewczynkę może 1,5 roku:tak::-D
Dziewczynka podeszła a ten się do niej tak śmiał że aż, gadał po swojemu,dziewczynka dotknęła go po buzi, Roszko też chciał ją dotknąc i chwycił za jej włosy:szok::zawstydzona/y:ale dziewczynka nie zareagowała.
To było niesamowite, jak Rochul potrafi się komunikować z innymi dziećmi:szok::-D

Dodam jeszcze,że po mszy włożyłam go do wózka i przestał się wygłpiać. Nawet jak ludzie przychodzili go pozaczepić, to się dział z rękoma założonymi, niereagujący na zaczepki. Zmęczył się chyba:-p

... my podobne sytuacje przeżywaliśmy już w kolejce w sklepie, gdzie Mateusz zapatrzył się na małą blond ślicznotkę Julkę (3 latka) i zaczął ją strasznie zaczepiać :-D a ostatnio na szczepieniu szalał w towarzystwie prawie swoich rówieśniczek Zuzi i Ani, które też po raz pierwszy zobaczył .... i nawet .... trzymanie się za rączki było :szok::-D;-).... że oni już w tym wieku wiedzą jak się za te sprawy zabierać :-D:-D:-D;-)
... ale ogólnie to nasz synek chyba woli trochę starsze dziewczyny ..... typu ;-)sąsiadki, ekspedientki, panie na poczcie itd.

Ania Chyba dobre, bo ja też tak to odebrałam :-D

Kamilala No patrz, a ja chciałam kupić ten balonik Canpola jak mały miał się urodzić i zrezygnowałam. Nie pamiętam już nawet dlaczego. I chyba dobrze zrobiłam, bo miałaby z tą butlą same problemy. Dobre ostrzeżenie :tak::-D
U mnie balonik z Canpola przy Natalce sie bardzo dobrze sprawdza:-D:-Da wyprobowalam troche tych butelek;-)no ale kazda ma swoj typ;-)

reklama
Hmmmmm to chyba najlepiej uczyć od razu ze szklanki/kubka dla dorosłych. I po kłopocie.
Tak wczoraj dalam Martusi wlasnie soczek a dzis jej dalam wode z butelki prosto z takim nie jak ma plyn do naczyn tylko cos kolo tego;-)Moze beda z niej ludzie:-Dno i moze jak wypije z takiej butelki to moze z tego bidonu tez...hm;-)

Do góry