reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozwój i nabywanie nowych umiejętności

reklama
Rochu potrafi o 3 nad ranem, w półśnie pokazać mi gdzie mam iść (trzymam go na rękach, mówi przy tym: tam, tam. Jakiekolwiek zejście z wyznaczonej trasy powoduje niezadowolenie i jeszcze bardziej ostentacyjne wskazanie kierunku ;-)
Kierunkiem jest kuchnia i nocna porcja mleka:sorry:
Roch również prowadzi z powrotem:tak:
Mam nadzieję, że nocne pobudki mu miną jak wyzdrowieje.
gratki dla Oliwki:tak:

Brawa dla Oli :tak:.
Rochu jest niesamowity :szok:.

Dzisiaj od mojego dziecka usłyszałam po raz pierwszy "Mama Kocham Cię", oczywiście powtórzył po mnie, ale po pierwszej prośbie, a wcześniej nie chciał wcale :no:. Powiedział też "mama sto lat" :-D i dostałam bombonierkę :-).

Geperty to dostałaś najpiekniejszy prezent w życiu !! Aż się wzruszyłam,też bym chciała usłyszeć od Julci "Mama kocham cię" :-( a to taki leniuch:crazy:

Brawo dla Oliwcie, dla Rochulka też gratulujemy wspaniałej orientacji w terenie.

Emilka generalnie mówi wszystko, ale czasem śmiesznie zmienia - i tak na przykład mówi na długopis - pis długo :-D

Dla wszystkich małych gadułków gratulacje. U nas nadal pojedyncze słowa, mówione niewyraźnie, bądź sylabami. A tak już bym chciała żeby się rozgadał i tak jak wasze smyki powiedział "kocham Cię":-(

No to Nikuś sprawił swojej mamie najpiękniejszy prezent :tak: Też bym tak chciała :tak: Zazdroszczę ci Geperty :zawstydzona/y: Może do moich urodzin Witek też się nauczy mówić, że mnie kocha ;-) Na razie daje mi buziaka i tuli się do mnie :tak: Tochyba jest jego wyrażanie miłości .. bez słów :-D:-D:-D Też pięknie :-D:-D:-D:-D

reklama
Co do kocham Cię, to ja bardzo często powtarzam Emilce, że ją kocham, że jest moim skarbem itd, więc ona też nie pozostaje mi dłużna i nieraz jej się wyrwą te cudne słowa z usteczek :tak:

Do góry