reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój i nabywanie nowych umiejętności

reklama
Rochu potrafi o 3 nad ranem, w półśnie pokazać mi gdzie mam iść (trzymam go na rękach, mówi przy tym: tam, tam. Jakiekolwiek zejście z wyznaczonej trasy powoduje niezadowolenie i jeszcze bardziej ostentacyjne wskazanie kierunku ;-)
Kierunkiem jest kuchnia i nocna porcja mleka:sorry:
Roch również prowadzi z powrotem:tak:
Mam nadzieję, że nocne pobudki mu miną jak wyzdrowieje.
gratki dla Oliwki:tak:

Brawa dla Oli :tak:.
Rochu jest niesamowity :szok:.

Dzisiaj od mojego dziecka usłyszałam po raz pierwszy "Mama Kocham Cię", oczywiście powtórzył po mnie, ale po pierwszej prośbie, a wcześniej nie chciał wcale :no:. Powiedział też "mama sto lat" :-D i dostałam bombonierkę :-).

Geperty to dostałaś najpiekniejszy prezent w życiu !! Aż się wzruszyłam,też bym chciała usłyszeć od Julci "Mama kocham cię" :-( a to taki leniuch:crazy:

Brawo dla Oliwcie, dla Rochulka też gratulujemy wspaniałej orientacji w terenie.

Emilka generalnie mówi wszystko, ale czasem śmiesznie zmienia - i tak na przykład mówi na długopis - pis długo :-D

Dla wszystkich małych gadułków gratulacje. U nas nadal pojedyncze słowa, mówione niewyraźnie, bądź sylabami. A tak już bym chciała żeby się rozgadał i tak jak wasze smyki powiedział "kocham Cię":-(

No to Nikuś sprawił swojej mamie najpiękniejszy prezent :tak: Też bym tak chciała :tak: Zazdroszczę ci Geperty :zawstydzona/y: Może do moich urodzin Witek też się nauczy mówić, że mnie kocha ;-) Na razie daje mi buziaka i tuli się do mnie :tak: Tochyba jest jego wyrażanie miłości .. bez słów :-D:-D:-D Też pięknie :-D:-D:-D:-D

reklama
Co do kocham Cię, to ja bardzo często powtarzam Emilce, że ją kocham, że jest moim skarbem itd, więc ona też nie pozostaje mi dłużna i nieraz jej się wyrwą te cudne słowa z usteczek :tak:

Do góry