reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozwój i nabywanie nowych umiejętności

reklama
U nas ostatnio sa ksiazeczki z seri "Obrazki dla Maluchow".
Sa rewelacyjne, kosztuja 6,99 i w serii jest kolo 20 sztuk. Robert ma 5. Potrafi siedziec i ogladac, a jak sie Go pytam co robi ( jak jest za dlugo cisza u Niego w pokoju) to pada odpowiedz: mamo citan.

szczytnicka.pl/product_info.php?products_id=139406

a znalazlam taniej

Aph, mamy jedną książeczkę z tej serii o częściach ciała, ale Antka interesuje w niej tylko i wyłącznie czerwony brum brum narysowany na bluzeczce jednego z chłopców:sorry2::happy::rofl2::-D... jakis monotematyczny ten mój syn:-D
Mamy taki duży ilustrowany atlas świata dla dzieci, to w nim też widzi tylko brum brumy, traktory, koparki itp:-p:-D

nasze giliii gili gyy nie uwierzycie ale to oznacza "picie":szok:, fajnie nie? choc ostatnio to brzmi bardziej jak gali, gali, ga:-D. dziekuje u nas to dzienga (normalnie po chinsku gada):-):rofl2:

... Antka interesuje w niej tylko i wyłącznie czerwony brum brum narysowany na bluzeczce jednego z chłopców:sorry2::happy::rofl2::-D... jakis monotematyczny ten mój syn:-D

Nikuś też jak tylko jest ta strona to mówi "ato ato" :-D, ale najlepsze są te gołe dzieci na końcu, wtedy jest "dzidzia pum pum" i "dzidzia a a" i pokazuje prysznic i nocnik :tak:. Z takich śmieszniejszych to na dżdżownice mówi "aaa", czyli, że śpi, bo leży na ziemi :-D.
A seria jest naprawdę fajna ja mam ich 5 szt, ale muszę już ciś nowego dokupić.

Aaga, super:-D... w życiu nie wpadłabym na to, że o picie chodzi:rofl2:

Geperty, u nas jeszcze rączki murzynki wzbudzają czasem zainteresowanie:tak:, ale auto na pierwszym miejscu:-D.

A u nas z nowości jest "kap kap" (deszczyk) i dom:-)

My mamy chyba dwie książeczki z tej serii: o Bożym Narodzeniu i przyrodzie:tak:
Witek bardzo lubi książeczki z dźwiękami, np. z wydawnictwa Wilga ma takie:
Wilga
Wilga

Ze starszej wersji miał jeszcze o Ciuchci Bercie, ale dźwięk ciuchci się wyciuchciał ;-):dry: (ale był przez prawie 11 lat :tak:;-):-D).

Te książeczki Wilgi są fajne i nawet nie drogie :-D

reklama
Moje dziecko po zabawie ciastoliną (nie było wyjścia: chwyt za rękępt. mama idziemy się bawić: wyciągnąłpudło itd.) wdrapało się na fotel bujany sięgnęło po książeczkę, po oglądał coś pogadał, ja mu zacytowałam treści i już;-) Siedział dalej, kontemplował, podeszłam do niego, mówię: chcesz to ci poczytam, to mnie odepchną delikatnie. Poszłam sobie. Przez następne 15 minut miałam spokój i ciszę. Moje dziecko bujało się w fotelu i oglądał książeczki:-D

Do góry