reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój i nabywanie nowych umiejętności

reklama
U nas ostatnio sa ksiazeczki z seri "Obrazki dla Maluchow".
Sa rewelacyjne, kosztuja 6,99 i w serii jest kolo 20 sztuk. Robert ma 5. Potrafi siedziec i ogladac, a jak sie Go pytam co robi ( jak jest za dlugo cisza u Niego w pokoju) to pada odpowiedz: mamo citan.

szczytnicka.pl/product_info.php?products_id=139406

a znalazlam taniej

Aph, mamy jedną książeczkę z tej serii o częściach ciała, ale Antka interesuje w niej tylko i wyłącznie czerwony brum brum narysowany na bluzeczce jednego z chłopców:sorry2::happy::rofl2::-D... jakis monotematyczny ten mój syn:-D
Mamy taki duży ilustrowany atlas świata dla dzieci, to w nim też widzi tylko brum brumy, traktory, koparki itp:-p:-D

nasze giliii gili gyy nie uwierzycie ale to oznacza "picie":szok:, fajnie nie? choc ostatnio to brzmi bardziej jak gali, gali, ga:-D. dziekuje u nas to dzienga (normalnie po chinsku gada):-):rofl2:

... Antka interesuje w niej tylko i wyłącznie czerwony brum brum narysowany na bluzeczce jednego z chłopców:sorry2::happy::rofl2::-D... jakis monotematyczny ten mój syn:-D

Nikuś też jak tylko jest ta strona to mówi "ato ato" :-D, ale najlepsze są te gołe dzieci na końcu, wtedy jest "dzidzia pum pum" i "dzidzia a a" i pokazuje prysznic i nocnik :tak:. Z takich śmieszniejszych to na dżdżownice mówi "aaa", czyli, że śpi, bo leży na ziemi :-D.
A seria jest naprawdę fajna ja mam ich 5 szt, ale muszę już ciś nowego dokupić.

Aaga, super:-D... w życiu nie wpadłabym na to, że o picie chodzi:rofl2:

Geperty, u nas jeszcze rączki murzynki wzbudzają czasem zainteresowanie:tak:, ale auto na pierwszym miejscu:-D.

A u nas z nowości jest "kap kap" (deszczyk) i dom:-)

My mamy chyba dwie książeczki z tej serii: o Bożym Narodzeniu i przyrodzie:tak:
Witek bardzo lubi książeczki z dźwiękami, np. z wydawnictwa Wilga ma takie:
Wilga
Wilga

Ze starszej wersji miał jeszcze o Ciuchci Bercie, ale dźwięk ciuchci się wyciuchciał ;-):dry: (ale był przez prawie 11 lat :tak:;-):-D).

Te książeczki Wilgi są fajne i nawet nie drogie :-D

reklama
Moje dziecko po zabawie ciastoliną (nie było wyjścia: chwyt za rękępt. mama idziemy się bawić: wyciągnąłpudło itd.) wdrapało się na fotel bujany sięgnęło po książeczkę, po oglądał coś pogadał, ja mu zacytowałam treści i już;-) Siedział dalej, kontemplował, podeszłam do niego, mówię: chcesz to ci poczytam, to mnie odepchną delikatnie. Poszłam sobie. Przez następne 15 minut miałam spokój i ciszę. Moje dziecko bujało się w fotelu i oglądał książeczki:-D

Do góry