reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozwój i nabywanie nowych umiejętności

Gracuś debeściak, no i cwaniak do kwadratu :tak:
Emi mówi dużo, właściwie mówi wszystko, więc jak mnie zaczyna przegadywać, to mnie już nie dziwi.

reklama
gratki dla Gracusia niezly agent z niego:-)

Antosiowa u nas tez tylko pojedyncze slowa:dry:to glownie Emi sie tak wybija:-D:-Ddo mensy z nią:-D:-D

Bo Antoś układa sobie w głowie przemówienie powitalne dla siostry;-)
On się raczej cofa, żeby jej poziomem dorównać:-p
a może On poprostu spiewa?
No mniej więcej tak to wygląda:-D
Antosiowa u nas tez tylko pojedyncze slowa:dry:
Jak coś mu każę powiedziec to jeszcze coś tam powtórzy, ale najgorsze, że sam nie używa słów, które już zna:baffled:. Umie powiedzieć tak" lub "nie", ale nie używa ich gdy go o coś pytam. Jak cos chce to pokazuje i jęczy a jak mu cos daję i nie chce to sie po prostu odwraca. Juz nie wiem jak go zachęcić do mówienia:zawstydzona/y:. Byłoby nam o wiele łatwiej się porozumieć, a tak tylko nerwy niepotrzebnie:baffled:.

ja czytałam w język dwulatka że każde dziecko ma swój czas na mówienie tak jak i na chodzenie i że w żaden sposób nie da się tego przyspieszyć tak jak np niektórzy mówią ćwicząc itp. także myśle że jeszcze troche i sie przełamie tak samo jak inne niegadające styczniaki:tak:
w ogóle to strasznie mnie wciągneła ta książka i już dużo porad z niej stosuje, zobaczymy czy dadzą efekty;-)

reklama
Wielkie pochwały dla Zuzki i Emilki zdecydowanie przodują wśród styczniaków w dziedzinie mówienia :tak:.

Umie powiedzieć tak" lub "nie", ale nie używa ich gdy go o coś pytam. Jak cos chce to pokazuje i jęczy a jak mu cos daję i nie chce to sie po prostu odwraca.

To podobnie jak u Nas, zaciągnie mnie tam gdzie chce, pokarze palcem i jęczy "mmm mmm" i pomimo, że wie jak ta rzecz się nazywa (np. picie) to i tak jej nie nazwie :no:, a jak mu daje nie to co chce, to odsuwa rączką w moją stronę i jęknie złośliwe "mmm".

Do góry