reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozwój i nabywanie nowych umiejętności

reklama
Witam ja z nowa porcja umiejetnosci. Oli wreszcie nauczyla sie wchodzic na nizsze kanapy, tylko zchodzi caly czas 'na-leb-na-szyje' no i jak wlozy cos do czegos tzn np drewniane pisanki do pudelka to sobie bije brawo :p potem wysypuje i znowu wklada.
No i nauczyla sie 'sprzatac' Jak cos wezmie gdzies z polki albo powyrzuca skads to potem odnosi i odklada na to samo miejsce i pokazuje paluszkiem ze odlozyla ^_^ nie zawsze ale coraz czesciej.

No i zauwazylam pewien wzor dzwiekowy 'atieto' polaczony z pokazywaniem palcem co oznacza 'a co to?'
Lapie prostsze polecenia typu przynies podaj, poluz wez itd... i porownuje czesto siebie z innnymi np ostatnio cieszyla sie ze ona ma kolano i mama tez ma kolano. ;D

Brawa dla porządnickiej Oliwci i umuzykalnionego Filipka :-D:rofl2:;-)

Mój synek na zapytanie "gdzie jest Witek?" pokazuje paluszkiem na siebie :tak: I z namiętnością ćwiczy wdrapywanie się na tapczan i układaniem wieży - jak uda mu się nadziać kółeczko na patyk to bije sobie brawo :-D A dzisiaj dostał od tatusia starą naszą klawiaturę od kompa (bo kupiliśmy sobie nową ;-)) to z taką radością zaczął w nią walić, że odpadła spacja i nie da rady już jej włożyć (odłamała się jakaś zapadka) :baffled: Straszny z niego psuj :crazy:

brawo dla wszystkich maluchow :-) ech ale mamy juz samodzielne, madre dzieciaki :-) Michas od samego poczatku kazal odkladac wszytsko na miejsce, reaguje na kazde slowo, mam wrazenie tzn jestem przekonana ze rozumie wszytsko :-) nawet nie chce mis ie wymieniac hehe leniuch ze mnie ;-)

Brawa, brawa dla wszystkich stycznikaków :tak:
Nikuś potrafi wejść na tapczan w swoim pokoju, a do łóżka w sypialni niewiele mu brakuje, ale ja się boję, że jak będę w np.kuchni, to on sam wlezie i spadnie :baffled:, bo schodzenia się jeszcze nie nauczył :no:.
Też ostatnio bije sobie za wszystko brawo, jak zje, jak kupkę zrobi na nocnik, jak układa piramidkę itp., jest wtedy taki pocieszny :-D

reklama
Do góry