reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój i nabywanie nowych umiejętności

a i na zdjęciu okna są niezabezpieczone by je zabezpieczyć wystarczy właśnie wcisnąć cale to srebrne kółeczka z zamkiem :tak:

reklama
w Brico depot niedaleko mnie jest ten market ale dostaniesz tez w liroyu, praktikerze castoramie itp. wszędzie gdzie maja pierdolmy do domu :-p
możesz wpaść na kawkę i sobie pójdziemy na męskie zakupy :-D:-D:-D:-D:-D:-D

A moj synus nauczyl sie pokazywac jak robi konik. Poza tym pokazuje gdzie mamusia ma oczko nosek wklada mi przy tym palec do nosa;-);-). Umie pokazac jaki duzy urosnie, gdzie sroczka kaszke wazyla i jak ptaszki fruwaja. Jak uda mu sie cos zrobic to bije brawo i oczywiscie tanczy. Ma takie fajne pianinko podchodzi sobie wlacza i tanczy. I oczywiscie gada gada ale tylko w swoim jezyku niestety nie chce nic innego powtarzac. Zlosci sie strasznie jak tylko cos nie jest po jego mysli to od razy placze i jeszcze patrzy czy wszyscy to widza a jak nie patrze na niego albo probuje to ignowrowac po podchodzi blizej i glosniej placze i staje tak zebym go widziala straszne uparciuchy z tych naszych dzieciaczkow.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Zapomnialam napisać, że Witek robi Tik Tak i nawet usiłuje to powiedzieć ... na pewno wychodzi mu "tik" gorzej z "tak", kręci głową na tak i na nie. Jak powie się część to podaje prawą rączkę :-D:-D:-D:-D

Gratulacje dla nowych chodzików :tak::tak: ... i wszystkich zdolnych styczniaków :tak::tak:!!!

Mateusz mówi "brum... brum" jak tylko widzi jakiś samochód lub gdy bawi się swoimi małymi autkami :-D
woła "eła, eła ..." gdy widzi moją siostrę Ewę, z czego ciocia jest niezmiernie dumna hehe ;-)
"am" na jedzenie wszelkiego rodzaju (ale zachęciły go do tego zapewne danonki, które w międzyczasie uwielbia :tak:)
"da" (ale tylko czasem) na daj i "oda" na woda ... z upodobaniem drepta ciągle do łazienki i mówi "oda", żeby dać mu choć rączki potaplać :baffled:
robi jeszcze "muuuuu ..." gdy się go pyta jak robi krówka ....
"mama" ... jest na porządku dziennym, za to zapomniał chyba jak się mówi "tata" :sorry2:, choć czasem woła "dady... dady..." no i inne standardowe dla nas jeszcze nie bardzo zrozumiałe gadania towarzyszą mu cały dzień.

Co jest fajne ... to od dłuższego już czasu zawsze gdy mu zmieniam pampersa mówie mu jak robi konik, kurka itd. ... bo tylko wtedy mnie słucha i leży spokojnie i gdy go zapytam np. jak robi piesek, a potem odpowiem mu że miau ... miau to Mati się ze mnie strasznie śmieje, chyba nie da się zrobić w balona :-D:sorry2:;-)

Podaje rączkę na cześć, robi amen (babcia go nauczyła), daje buziaka Bozi i wybranym pluszakom, które lubi lub misiowi jeśli zobaczy go na obrazku w książce ... tak sam od siebie. Misiowi daje też pić z kubka i czesze siebie i mnie :dry::dry: . Potrafi słodko zrobić tuli ... tuli ... ale tylko przez chwilkę, bo ciągle nie ma na to czasu :dry::-D

Pokazuje jak wysoko lata mucha i który halogen w przedpokoju jest zepsuty :zawstydzona/y:... a ciągle psuje się jeden (żarówka wylatuje i wisi na kabelku) i Mati pierwszy to zauważa i gadjąc po swojemu zwraca uwagę tatusia, który musi usterkę naprawić :sorry2::-D.

Gdy mówię mu, że coś jest "fuj" to tak słodko marszczy nosek, że to faktycznie jest fuj :-D ... fajnie już wkłada niektóre małe przedmioty do dziurek, np. pisak do takiej małej dziury w siedzeniu jego samochodu ...

No i wystarczy powiedzieć mu "idziemy pa...pa... na spacer" i od razu biegnie do przedpokoju po swoje butki :tak:, wie dokładnie gdzie są najważniejsze sprzęty i przedmioty w domu, a codziennie muszę z nim podlewać kwiatki, bo jak tylko zobaczy taki mały pojemniczek, który służy nam do tego celu ... to tak marudzi, że nie odpuści ... dzięki czemu moje kwiatki są teraz piękne :-D:-D;-)

Acha ... wdrapuje się na wszystko co się da ... ale z tego to nie jestem zadowolona :dry:. Zanosi swoje zużyte pampersy do kosza i czasem inne potrzebne rzeczy też :baffled::shocked2::-D

Ale się rozpisałam :sorry2:, ale to dlatego, że tak dawno się nie udzielałam na tym wątku ... no i to taki bilans roczniaka... ;-)

To i ja się trochę pochwalę:-p
- Antoś pięknie robi pa pa, zwłaszcza jak ogląda teletubisie i one się na koniec żegnają i robią pa pa to Antoś też macha im łapką na pożegnanie:-)
- bije brawo gdy się z czegoś cieszy
- rozpoznaje niektóre owoce w książeczce, np. truskawkę, gruszkę, cytrynkę, wisienki ( ma taką książeczkę do kąpieli z owocami i codziennie ćwiczymy;-))
- umie ładnie przytulić zarzucając rączki na szyję i ściskając z całych sił aż mi gały na wierzch wychodzą:-D
- umie włączyć i wyłączyć każdy sprzęt domowy:wściekła/y:
- jak widzi samochód to mówi brum brum
... więcej grzechów nie pamiętam...:-p

reklama
Do góry