reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój i nabywanie nowych umiejętności

Słuchajcie, Hania nauczyła się sama siadać, z leżenia na boku, plecach, umie już raczkować, przechodzić z raczkowania do siedzenia i odwrotnie.. Wszystko byłoby ok, gdyby nie ćwiczyła tego namiętnie przed snem...:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:. Wczoraj zasypiała godzinę, dzisiaj lekko ponad pół godziny:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:. Widać, że oczka już trze, główka jej leci, szyja nie ma siły jej trzymać, ale dla niej to nic, siedzi z głową zwieszoną:-:)-(. Wszelkie próby położenia jej kończą się płaczem, a jak już uda mi się ją położyć na boku, to się przekręca i już na czworakach:-:)-(. Popłakuje, nawet jeść nie chce, jakby czasu nie miała ani na jedzenie, ani na spanie, dopiero jak się już trochę uspokoi to jej sie przypomina, że w brzuszku burczy:-:)-(.

Wasze dzieci tez tkie cudaczki:confused:.
Żywa, u nas dokładnie to samo, ręce mi już opadają. Ile można usypiać...? Jak go położę to ryk i za chwilę znowu siedzi. Chyba go przykuję;-):-D.

reklama
kolejne umiejetnosci:-) wczoraj przy Ani i Roberciku Michas zaczal ukladac wierze :-) wiecie co to takiego no nie :-) ? no i wcziraj trenowal to caly dzien i juz najwieksze kolko wklada bez problemu :-) kurcze cos jeszcze mialam napisac hehe :-)

nie no do PRZODU, mój synek robi to już jak należy, wyłazi z pokoju i zwiedza wszystko, szczególnie uwielbia przedpokój, gdzie chce zjeść budy i kółka od wózka, więc ja z uporem maniaka powtarzam BE, NIE WOLNO no i w efekcie moje dzieciątko zaczęło mówić BE :sorry2::laugh2::laugh2::laugh2:
Ponadto sam wstaje, w łóżeczku i nietylko, w zasadzie łapie się czego się da, ale jak mu nie wyjdzie to sobie odpuszcza takie nowe miejsca i zasuwa do sprawdzonych :-p

Filipku, Michasiu i Jeremi gratulacje :D
Moja Oliwcia razem z siadaniem odkryla lawe i to ze jesli wyprostuje nogi i usztywni je to mozna na nich stanac i sciagnac z lawy co sie chce O_O I tak trzymana za raczki albopod paszki stoi na sztywnych rozkraczonych nogach i nie bardzo wie co dalej, a jak ja ruszyc to robi ekierke i chce sidac :D:D:D

reklama
Do góry