reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozwój i nabywanie nowych umiejętności

reklama
Nasza Julka tez juz ladnie stoi ale jeszcze musi sie podtrzymywac, najlepiej jej to idzie w lozeczku, zrobi w nim nawet kilka takich chwiejnych kroczkow. pierwsze jak sie obudzi to myk na brzuszek i zaraz stoi, a zebow dalej sztuk 0 - kiedy one wreszcie wyjda ????:-(

Michaś, to ty już lada dzien będziesz SAMO-chodem:tak: - brawo!!

:-D:-D:-D:-D:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::-D:-D:-D:-D

A ja już daaaawno nie pisałam o Hani, więc się chwalę;-). Sama już siedzi i jak upada, to asekuruje się ręką, żeby nie paść na twarz:tak:. Sama już siada chwytając się wszystkiego dookoła:tak:. Wciąż wyciąga rączki, żeby ja brać, nauczyła się mlaskać językiem o podniebienie i powtrza to bez przerwy. Mówi mama, baba, niania, dada i.....TATA:szok:. I prę innych rzeczy, ale nie przychodzi mi teraz nic do głowy:-D.

Gratulacje dla wszystkich zdolnych dzieciaczków:tak:.

Już się robi :tak:
Niestety nadal sam nie siada :no: i nie raczkuje i nie chodzi :no::sad: Zaczynam się już poważnie tym martwić. Ale za to mówi baba, mama (czasem), robi śmiesznie am am - jak rybka bezgłośnie ;-) chyba zaczyna pełzać, ale jeszcze nie do końca mu to wychodzi.
Wczoraj pierwszy raz położyłam go do łóżeczka by sam zasnął. Usiadłam przy łóżeczku tak by mnie widział. Kręcił się na wszystkie strony ipo 40 minutach zasnął. Bez żadnego płaczu i marudzenia. Parę razy próbował mnie zaczepić, ale nie reagowałam. Jestem z niego dumna. Wiem, że to mogło być jednorazowo, ale i tak się cieszę. Za to dziś jest makabryczny. Te 4 zęby jeszcze mu nie wyszły i ryczy non stop. Nie pije mleka, nie je deserku :no: Już mi ręce opadają. Zaserwowałam mu panadol przeciwbólowo, to o dziwo wypił. Sorki, ale musiałam w tym wątku napisać to wszystko, bo mały po 20 minutach snu już się obudził. :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Co za gehenna :szok::wściekła/y:

Dziewczyny muszę z dumą pochwalić moją małą hultajkę...
Od kilku dni utrzymuje rownowage dobrych kilka sekund gdy puszcza sie pfrzedmiotów które trzyma. A dzis zaobserwowałam ze wstaje sama, bez trzymania sie czegokolwiek, z pozycji siedzacej. Podnosi sie do gory, podnosi rece jak w gescie "poddaj sie" i za chwilke upada na pupe :-):-)

reklama
Monika, naprawdę nie ma się czym martwić :tak:
Mój Piotruś jako ostatni z grudniówkowego forum zaczął pełzać, raczkować, siadać.
Za to od niezgrabnego pełzania przez siedzenie, raczkowanie do chodzenia przeszedł w niecały miesiąc :-) Obecnie chodzi za dwie rączki, a jeszcze miesiąc temu nie było mowy o prostowaniu nóżek nawet tak żeby stanął podtrzymywany...
Dopiero jak nie siedzi i nie siada podciągany za rączki kiedy skończy pełne 9 miesięcy to trzeba pójść na kontrolę do lekarza pediatry, wcześniej to norma... Mojego kolegi córeczka np. chodzić zaczęła dopiero jak miała rok i 4 miesiące. A w tym wieku przecież większość dzieci już biega.

Abeja - super :-) Gratulacje!!! :-)

Do góry