reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozwój i nabywanie nowych umiejętności

Uważam, że wszystko jest w porządku i nie ma powodów do niepokoju. Wiele dzieciaków, z tego co pamiętam, jeszcze nie siada i nie raczkuje. Nie ma co panikować;-).

reklama
Hania próbuje siadać jak leży, ale najpierw położy się na boku, dopiero potem podeprze lewą ręką a prawą się siłuje i próbuje albo się czegoś chwycić albo się dźwignąć. To drugie jej nie wychodzi, ale jak się złapie np mojej bluzki czy np korali na szyi:szok: to usiądzie. Ale sama tez nie siada, póki co się nie martwię! W końcu dopiero co opanowała siedzenie w ogóle:tak:. Potrafi już złapać równowage jak się pochyla na boki;-). Wcześniej robiłą bach:-D.
Monika, ja myślę, że nie ma się czym martwić. W książeczce zdrowia początki samodzielnego siadania przypadają na 8 miesiąc.

Antoś, mój chłopak (znaczy się Hani:-D), jak z nut ładnie czyta:tak::-). Ale czemuście tak się tam naśmiewały z niego, cio? Smutny był:-:)-(.

To moje szurnięte siostry :rofl2:się tak chachały z mojego wirtuoza, biedaczek nie wiedział co się dzieje. A z nut rzeczywiście czytał rewelacyjnie:-D;-).

Antosiowa, on miał nutki naprzeciw siebie, gdybyscie go nie rozpraszaly smiechem to by sobie ladnie czytal nutki i gral, o!:tak::-D:-D:-D

Antosiowa ... no nieeeee ... ja tu prawie spadłam z krzesła ze śmiechu oglądając Twojego małego WIRTUOZA ... aż małż się do mnie przyłączył :-D:-D:-D:-D:-D ... ten filmik REWELACJA :-D!!!

reklama
Monia, bez paniki. Robert w ciagu 2 tygodni z dziecka ledwie siedzacego, oczywiscie po posadzeniu Go, bo sam nie potrafil, zmienil sie w dziecko ktore potrafi samo usiasc, raczkowac i wstawac. Tak wiec naprawde nie ma co sie przejmowac.
Moja kolezanka ma synka 10 miesiecznego, ktory teraz doopiero zaczyna siadac i raczkowac i tez wszystko jest oki, bo byla u lekarza. Lekarz powiedzial, ze martwic by sie mogla zaczac, jakby kolo roczku nie siadal. A w ksiazce czytalam, ze po skonczynym 8 miesiacu dziecko powinno posadzone pewnie siedziec, a siadac miedzy 9 a 10 miesiacem, po 10 miesiacu zaczynac raczkowac.
Tak wiec Witus jest normalny, a poprostu czesc naszych styczniowych dzieciaczkow jest do przodu i juz. :tak:

Do góry