reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety po 4 msc

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Witam. Jak wyglądalo u was rozszerzanie diety? Na słoiczkach jest napisane żeby podawać po parę łyżeczek przed mlekiem. Kiedy reszta? Inni znowu piszą żeby podawać słoiczki co drugi dzień np 🤷‍♀️ I już nie wiem ile czego i kiedy, co strona to inaczej 😂🙈

Nie bawiłam się w słoiczki.
Polozylam na stole kawałek upieczonej golonki i kazałam jeść.

reklama
Skorzystaj z własnej rady. Naucz się czytać. Nie napisałam, że Twoja jest starej daty, tylko "zwłaszcza te starej daty".

W sumie nie wiem dlaczego spodziewałam się po tobie resztek zdrowego rozsądku.

A i nie napisałam, też że masz nieszczęśliwe dziecko. Mimo wszystko to ono poniesie konsekwencje twojego zacietrzewienia i twojej głupoty. Bo póki co to ty za nie decydujesz. No ale przecież "jest twoją własnością i należy do Ciebie". Słyszysz wgl jak to brzmi?

Sąsiadka, kuzynka i położna jej powiedziały. A to dla niej guru. Co mówią to jest święte 🙈nie ms ke
Skorzystaj z własnej rady. Naucz się czytać. Nie napisałam, że Twoja jest starej daty, tylko "zwłaszcza te starej daty".

A i nie napisałam, też że masz nieszczęśliwe dziecko. Mimo wszystko to ono poniesie konsekwencje twojego zacietrzewienia i twojej głupoty. Bo póki co to ty za nie decydujesz. No ale przecież "jest twoją własnością i należy do Ciebie". Słyszysz wgl jak to brzmi?

Sąsiadka, kuzynka i położna jej powiedziały. A to dla niej guru. Co mówią to jest święte 🙈
Nie macie nawet pojęcia jak się cieszę że nie mam wśród znajomych takich typiar jak Wy, serio 😂🙈 Madki Encyklopedie chodzące. Radzę Wam na prawdę jakieś szkolenia robić pt,, Jak wychować swoje dziecko bo wiemy najlepiej, słuchajcie się nas a nie swoich bliskich bo nic nie wiedzą o wychowaniu dziecka my znamy się na tym najlepiej "😂😂 Niech wasze dzieci jedzą bio marchewki, fit wszystko najlepiej, zero kcal, zero mleka krowiego, zero wszystkiego w sumie 😂 Nie no, współczuję Wam na prawdę. Kończę tą konwersacje bo tak do usranej śmierci możecie profesorki a ja mam ważniejsze rzeczy na głowie niż użeranie się z debilami. Muszę podać dziecku właśnie rumu i czekoladę, pozdrawiam ❤️

Sąsiadka, kuzynka i położna jej powiedziały. A to dla niej guru. Co mówią to jest święte 🙈
Nie, zdania obcych ludzi na temat wychowania mojego dziecka są dla mnie święte 😂😂❤️

@Aleksandra2296 a czy ty rozumiesz, że to nie jest moje widzi misie, a specjalistów? Medyków, dietetyków i ludzi z wykształceniem kierunkowym? Serio? Aż tak cię własne zdanie zaślepia, że negujesz wiedzę osób wyuczonych w danym temacie? Czy wg. Ciebie położna wie i układzie pokarmowym noworodka więcej niż dziecięcy gastrolog?

Ja zaczęłam podawać dziecku zupki które sama robię i jak dziecko nie chciało pić wody tym bardziej że są upały teraz córka ma 6 msc to podanie herbatki dla dziecka przystosowane do podawania po 4 msc to już inne tzw pseudo MADKI zaczęły tak cisnąć jakbym dała dziecku schabowego albo coś jeszcze wymyślonego. Nie patrz na ich opinie ty tylko zapytałaś a skoczyły jak banda niezawistnych hien. Jeszcze dają porady żeby dziecku dać piwo i straszą mopsem. Wielkie Panie wyuczone z internetu. Specjalistki od siedmiu boleści. Nie zwracaj na nie uwagi bo Cię pożrą 😅
Schabowy byłby lepszy niż ta herbata

Pani to już podziękujemy. Internet czeka albo inni specjaliści 🙈 mi to się aż nie dobrze robi jak czytam posty niektórych tutaj Pan piszcie normalnie a nie jak chamskie pizd.. Yy
Jak się nie ma argumentów, zaczynają się inwektywy.

Nie dość, że brak wiedzy to i kultury 🙈

Proszę swoje rady wsadzić sobie w tyłek
To żeś mi napisała, nie otrząsnę się teraz z tydzień 😂 skład sobie przeczytaj, a nie to co producent pisze. Oni akurat napiszą wszystko, byle sprzedać i zarobić.

Jak mi pokażesz opinię dietetyka lub lekarza, to ci przyznam rację

To inaczej...

@aniaslu odniesiesz się proszę do kwestii rozszerzania diety, cukrów w diecie dziecka i całej reszty poruszonej w temacie.

reklama
Ja to tak się zastanawiam ile Twoja matka musiała w ciąży zeżreć śniegu żeby takiego bałwana urodzić 😅
Pisałam już, nie jesteś mnie w stanie obrazić tekstami niskich lotów. Mało mnie obchodzi zdanie kogoś takiego na mój temat. Dajesz tylko świadectwo sama o sobie.

Dyskutuj merytorycznie. Czekam na opinię specjalistów.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry