reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

rozszerzanie diety naszych maluszków

Dziewczyny
dorwalam sie dzisiaj do ksiazeczki z hippa o rozszerzaniu dietki i tam pisze zeby zaczac od jednoskladnikowych sloiczkow (taka marchewa wlasnie) potem dwuskladnikowe (np. marchewa z 'kartoflem') a potem trzyskladnikowe (np. +indor). I pisze że miedzy kazdym z etapow ma byc tydzien przerwy. Robilyscie tak? Zwlaszcza o ta marchewke mi chodzi. Czekalyscie caly tydzien na wprowadzenie czegos nowego? Szczerze mowiac bylam nastawiona na to ze dam marchewke dwa dni pod rzad i idziemy dalej :confused:

reklama
Dziewczyny
dorwalam sie dzisiaj do ksiazeczki z hippa o rozszerzaniu dietki i tam pisze zeby zaczac od jednoskladnikowych sloiczkow (taka marchewa wlasnie) potem dwuskladnikowe (np. marchewa z 'kartoflem') a potem trzyskladnikowe (np. +indor). I pisze że miedzy kazdym z etapow ma byc tydzien przerwy. Robilyscie tak? Zwlaszcza o ta marchewke mi chodzi. Czekalyscie caly tydzien na wprowadzenie czegos nowego? Szczerze mowiac bylam nastawiona na to ze dam marchewke dwa dni pod rzad i idziemy dalej :confused:

Efilo ja nie stosuję się do tego zalecanego tygodnia, bo chcę jak najszybciej dojść do posiłku mięsnego (wg. mnie Czarek wygląda jakoś blado mimo że jem witaminy i dbam o swoją dietę). Nowe składniki pojawiają się u nas co cztery dni. np. cztery dni jedliśmy samą marchewkę codziennie większą porcję, potem ziemniak z marchewką, dziś ziemniak z dynią, potem będzie zupka jarzynowa trzyskładnikowa, tak by pora na zupkę z mięskiem wypadła kiedy Czarek skończy szósty miesiąc.

Efilo, ja właśnie po 2-ch dniach marchewki poszłam dalej. Jeśli Zosi nie podejdzie marchewka to po dwóch dniach już powinnaś o tym wiedzieć:tak:. Oby nie, oczywiście.

U nas tak było z kaszką ryżowo-kukurydzianą. Niestety już po 4-ech godzinach przekonałam się, że to nie dla Karolinki. Ale się biedna męczyła :baffled:

A Karolina wczoraj już drugi raz dostała butlę na noc. I nie dość, że zjadła tylko 120 ml i to na raty to i tak obudziła się po 3,5 godziny. Cholerka, ja chcę tak jak było kiedyś, a nie 2-3 karmienia nocne. Jestem już lekko nieprzytomna z niewyspania, a nie umię spać w dzień. Jak ja robię się śpiąca to Karolina już się budzi :szok::-(

U nas nowosci co 3-4 dni.

A ja mam pytanie o "druga strone" rozszerzania diety.
Odkad dawalam Amelce warzywka/owoce kupka byla codziennie. A wczoraj i dzis nie bylo. Czy to zle? Dam jej wiecej jabluszka popoludniu.
Jeszcze mi sie przypomnialo, ze przedwczoraj byly 4 kupy - to chyba niedobrze, a moze tak dzialaja nowosci w diecie? :(

A moze powinnam jej dawac cos do picia miedzy posilkami? Daje tylko po - cyca, czasem wode...

oleola nie martw się, u nas były duże problemy z kupkami, a odkąd zaczęliśmy rozszerzanie diety to mamy 2 do 4 kuponów dziennie :tak:

reklama
Druga nowość zaliczona - i też szału nie ma :baffled: Chyba mój Mały Konserwa tak przywykł do cyca, że odstawię go w prezencie osiemnastkowym :-D

Do góry