reklama
ja roznie gotowe sloiczki daje z bobovita
a obiadki narazie gotowalam typowo dla Julciaka dwa--cielecinke z marchewką i zageszczalam kaszą manna i golonke z indyka z marchewką i ryzem==zdecydowanie lepiej smakje jej moje gotowanko
dorotka a jaki ryż dajesz?
Stasiowi też zdecydowanie bardziej gotowane potrawy smakują
no, ale słoiczkami też nie gardzi, jedynie szpinak był beeee
Dziewczyny, dodajecie oliwy do gotowanych potraw / słoiczków?
nam pediatra powiedziała, żeby dodawać.
E
efilo
Gość
A dlaczego mikrofala jest be
Bo wykasza wszystko co dobre. Zwłaszcza w mleczku.
E
efilo
Gość
toska
jak gotujesz sama to powinnas dodawac - oliwe olej lub masełko. Po prostu musi być troszke tluszczu. Podobno nie dodawanie jest najczestszym bledem mam gotujacych (niedokladny cyt. za artykulem wprowadzajacym nowy schemat).
jak gotujesz sama to powinnas dodawac - oliwe olej lub masełko. Po prostu musi być troszke tluszczu. Podobno nie dodawanie jest najczestszym bledem mam gotujacych (niedokladny cyt. za artykulem wprowadzajacym nowy schemat).
Ja też czytałam, że trzyba dodawać oliwę, bo
a) lepiej wchłaniają się witaminy
b) nienasycone tłuszcze potrzebne są do prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego
c) ułatwiają robienie kupki
A my dzisiaj próbowaliśmy dynię z ziemniakami(vel pyrami:-)). Jak otworzyłam słioczek, to mi nos wykręciło, a Kajtos zjadał, aż mu się uszy trzęsły:-)
a) lepiej wchłaniają się witaminy
b) nienasycone tłuszcze potrzebne są do prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego
c) ułatwiają robienie kupki
A my dzisiaj próbowaliśmy dynię z ziemniakami(vel pyrami:-)). Jak otworzyłam słioczek, to mi nos wykręciło, a Kajtos zjadał, aż mu się uszy trzęsły:-)
izka01
mamy czerwcowe 2007 Zadomowiona(y)
Jolka111- mikrofala niszczy drugorzedowa strukture bialka czyli mowiac potocznym jezykiem bialko z mikrofali jest niepelnowartosciowe.
Toska-oliwke trzeba dodawac do obiadkow zeby witaminy rozpuszczalne w tluszczach mialy szanse sie "dostac" (jak A ,D, E,K) ale takze ze wzgledu na wielonienasycone kwasy tluszczowe, ktore maja dzialanie ochronne na organizm (dlatego lepsza jest oliwka niz maslo).
Toska-oliwke trzeba dodawac do obiadkow zeby witaminy rozpuszczalne w tluszczach mialy szanse sie "dostac" (jak A ,D, E,K) ale takze ze wzgledu na wielonienasycone kwasy tluszczowe, ktore maja dzialanie ochronne na organizm (dlatego lepsza jest oliwka niz maslo).
E
efilo
Gość
sloiczki zazwyczaj zawieraja tłuszcz - sprawdz sklad
reklama
sloiczki zazwyczaj zawieraja tłuszcz - sprawdz sklad
w tych co ja daję (dynia+ziemniak/ ziemniak+marchew, Hipp), nie dopatrzyłam się tłuszczu. Dlatego po konsultacji z pediatrą dodaję do nich też łyżeczkę oliwy.
a swoją drogą, to że zdecydowałam się na tą markę świadczy o sile reklamy. Wychowana w Niemczech do dzisiaj mam przed oczami reklamę Hippa i Pana Hippa, który na końcu spotu mówi, że za jakość ręczy swoim nazwiskiem:-)
muszę wypróbować inne marki...
Podziel się: