reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

rozszerzanie diety naszych maluszków :)

A ja dziś w nocy karmiłam tylko z jednego cycka a drugi nie był cycany już drugą dobę i nie boli. Chyba idzie ku końcowi. Rafał naprawdę sam się odstawia.

reklama
Mysz - jeśli chcesz wyeliminowac nocny posiłek, to musisz mu zwiększyć dawke dzienną o ten jeden posiłek, no ale to by chyba musiał wcześniej wstawać niż o 10 - zaczniesz o 6-7 i na pewno zje 5 posiłków w dzień i nocka znów bedzie przespana :tak:

Krupka - to ja juz wole wstawac w nocy niz o tak nieludzkiej porze jaka jest 06:00 rano :-D
A tak na serio to Jasio od zawsze dosyc dlugo spi - budzi sie okolo 08:30 a ja nie mialabym sumienia budzic go wczensiej no i balabym sie ze nie zasnie jzu potem :baffled: I ja zreszta tez...
Wiec na razie zostaje po staremu :sorry2:

no włąsnie - jak pójdziesz do pracy to pewnie znów wam sie pozmienia;
a tak w ogóle jesli ma nadal spać do 10, to spróbuj przynajmiej ten nocny posiłek przesunać na 23-24 - dasz mu zanim pójdziesz spać i też bedzie OK

u nas zazwyczaj pierwszy posiłek jest o 7:30 - wcześniej tez nie dałabym rady ;-):-D
Do 19:30 raczej się wyrabia z tymi 5 posiłkami :tak:

krupko a nie lubienie kaszek wynika ze smaku? że za słodkie są? Bo jeśli tak to sinlac raczej też mu nie posmakuje bo to jeszcze słodsze jest :no: Myślę że najlepszy byłby zwykły kleik na mleku, kukurydziany ma intensywniejszy smak więc może to ;-) Ewentualnie purre ryzowe misiowy ogródek bo to warzywne jest a zarazem mleczne :tak:

No u nas wczoraj w nocy skończyło się na cycu o 1 w nocy i 6:30 rano potem:
9 cyc,
11:30 cyc,
14 zupka,
16 cyc,
18 deserek,
20 cyc
Ja mam cały czas obawy, bo nie daję kaszek, ale jak mały je cgrupki kukurydziane, to wydaje mi sie, że prawie to samo?

Rafał dostał dziś do ciamanoa pół podłużnego biszkopta i pięknie go wciamał i zagryzł sokiem z pomaranczy który sobie sam wyciskał

a my kombinujemy z posiłkami teraz
5.30 cycus
8.00 210 mleczka modyf ( wieczorem nie chce pis i walka trwa ok godziny zeby wypił)
11.00 deserek owocowy
13.00 obiadek 190 ml po 8 mies (co drugi dzien z jajem
16.00 deserek i Filpsy
18.30 kaszka z sokiem lub deserek z kaszki mannej
ok20 stej cycus
i w nocy teraz ok 2-3 karmien - ale dzis jak mały płakał odkrułam ze ida górne jedynki wiec moze dlatego tak płacze w nocy

reklama
krupko a nie lubienie kaszek wynika ze smaku? że za słodkie są? Bo jeśli tak to sinlac raczej też mu nie posmakuje bo to jeszcze słodsze jest :no: Myślę że najlepszy byłby zwykły kleik na mleku, kukurydziany ma intensywniejszy smak więc może to ;-) Ewentualnie purre ryzowe misiowy ogródek bo to warzywne jest a zarazem mleczne :tak:

No własnie nie wiem o co mu chodzi - ale raczej nie o słodkość, moze mu się znudził smak? Dostawał długo bananową i bardzo libił, a teraz nagle nie lubi :baffled: Kupiłam malinową - to juz w ogóle porażka :wściekła/y: Nie chce kupować 5 smaków i wszystkiego wyrzucać.
Dałam dzis mleko z kleikiem. Ale moze fajtycznie spróbuję tego misiowego ogródka. Zobaczymy, czy mu się spodoba :crazy:

Do góry