reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety naszych dzieciaczków

No to zaczynamy zabawę w jedzonko! :-)

Dziś dostał na dobry początek jabłuszko :) Smak marchewki już zna, bo troszkę mu wcześniej dawałam, tak bardziej na spróbowanie niż jedzenie, jak słoiczki mu robiłam :) A lekarz w ogóle powiedział, żeby się nie cackać tylko zupki wieloskładnikowe dawać i dopiero jak coś nie tak to sprawdzać który składnik robi kuku :p Ale ja się troszkę pocackam, bo mam tych słoiczków jednoskładnikowych trochę z zapasu i trzeba dać :-p
No właśnie i tu widać ,że ilu lekarzy to tyle różnych opinii.
Ja też podałam marchewkę ,jabłuszko ,a potem już zupki 3 składnikowe.Póki co jest oki i niech tak zostanie.:tak:

reklama
Ollena - wczorajsza kaszka na gęsto weszła nawet, nawet. dziś jarzynowa z lekkim grymasem, ale połowa słoiczka weszła bez bryzgania:)
cieszę się, że Mia też załapała.
Patina - jak u Was?

dziś miałam pierwszy wyrodny wyskok - dałam Nutelce polizać śliwkę - słodką, miąższ, z naszego ogródka. rany, reakcja niesamowita! aż swojego dziecka nie poznałam:)

No i plany planami a życie życiem :-) Zamierzałam zacząć rozszerzać dietę od jutra i to od marchewki. A zaczęłam dzisiaj od jabłuszka- byłam z Ulą u moich rodziców i mama akurat robiła przetwory z jabłek więc się Uli dostało ;-) Zjadła może ze dwie łyżeczki ale obyło się bez plucia choć odrobinę się krzywiła.

No własnie u nas tak ,że wczoraj dałam marchewkowa z ryżem (najbardziej jej smakowało do tej pory - o ile można powiedziec smakowało:baffled:) zjadła poł słoiczka , dzis miała byc druga połowa i nic wyladowała w koszu ,nie chciała wypluwała , wogóle nie zjadała tego ...też myslałam ,że może za wcześnie ...
nie umie sie zabrac zeby samej ugotowac ,co mam tam dać jakie jarzyny masło ? olej?....metlik mam i tyle

jutro spróbuje jakis owoc mm tam w lodowce jakis deserek...

ja tez zaczelam dawac dania kilku skladnikowe bo nigdzie nie znalazlam sloiczkow tylko z jednym skladnikiem i jak narazie juz ma za soba moze z 6 sloiczkow roznych i wszystko jest ok

no wlasnie Dziewczyny co dawaliscie juz dzieciom polizac zeby poznaly smak? ja dzisiaj jadlam wedline i dalam malemu spróbować, dziumal z 3 min i mu smakowalo :) no i moj maly wybryk to kilka dni temu dalam polizac batonika bo sama jadlam hehe wiec sprobowal i by chetnie calego go zjadl :) no ale to pierwszy i ostatni raz bo nie chce go przyzwyczajac do slodyczy :)

Czarnula u nas do spróbowania były już truskawki, maliny, arbuza, winogrono,śliwkę, pomidora, piernik w czekoladzie (też jednorazowy wybryk :-)), skórkę od chleba i biszkopcik. Ale zawsze wtedy, kiedy ja akurat to jadłam no i poza winogronem i arbuzem wszystkie owoce i warzywa z własnego ogródka.

Natomiast do zjedzenia a nie tylko polizania dostała dzisiaj jabłuszko.

reklama
Do góry