reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety naszych dzieciaczków

reklama
A gdzie takowy dostałaś? w aptece mozxna taki nabyć?
w każym sklepie z artykułami dzieciecymi jest w na półkach gdzie sa produkty aventu np w smyku tez widzialam;-) w aptece tez moze i bedzie ale o wiele drozej zapewne... ogolnie to one kosztuja w granicah 22 zl ale sa 2 szt w opakowaniu.

anik te trojprzeplywowe to sa dobre wlasnie do kleikow,kaszek , poprostu jest to gęstsze i mi przez zwykly smoczek nie przeleci ale maly samo mleczki pije ze smoka z 2 dziurkami tak mu starczy .a w tamtym regulujesz szybkosc przeplywu ,jak malenstwu pasuje ;-) I to maly przeplyw II średni III to szybki . niektore dzieci pija tez z takich smoków samo mleczko ale mojemu by jeszcze za szybko lecialo zapewne .... kiedys przetestuje ;-) a i ma kreske zamiast dziurek ;-)

Ostatnia edycja:
Czyli z Lovi też są trójprzepływowe? Ja kupowałam w Smyku ale widziałam tylko te 3+, dlatego taki właśnie wzięłam. Zastanawiam się poważnie nad zagęszczeniem mu mleka kleikiem ryżowym - zjada 150 ml (150 wody i 5 miarek mleka, czyli rośnie do 170) i ciężko mu 3 godziny wytrzymać... Myślałam, że może takie większe porcje to 5 razy dziennie będzie jadł, a gdzie tam... jak zjadł o 12, to o 14:30 zaczął się już koncert, moja mama mu widoki z balkonu pokazywała i jakoś się oszukał, ale punkt 15 - jeść :D Natalka - konsultowałaś zagęszczanie z pediatrą? Bo ja musiałabym iść specjalnie do niej, żeby o to pytać.....

Ja podalam oli mleko z kleikiem ze smoczka 6+ firmy MAM wlasnie takiego do kaszek i ten smoczek ma dziurke w litere Y a kupilam jeszcze 2+ i ma tylko dziurke "kropeczke" ale jest zdecydowanie wieksza niz ta 0+

Czyli z Lovi też są trójprzepływowe? Natalka - konsultowałaś zagęszczanie z pediatrą? Bo ja musiałabym iść specjalnie do niej, żeby o to pytać.....
sa z lovi tez :tak: powiem ci tak jak sie mojej zapytałam to pow ze czekac ....mojej zanjomej powiedziala inna pediatra ze smialo dawac jak widac ze jest głodomor ..wiec badz tu madry i pisz wiersze :dry::sorry2:....wiec ja dalam na wlasna reke bo moj wlasnie z trudem po 150 3 h wytrzymuje :sorry2:a tez ulewa wiec chcialam mu troche zagesic i jes poprawa. z tym ze moj pije zwykle mleko nie jest na nic uczulony i nie mial nigdy problemow z brzuszkiem... a twoj HA tak ?? jest alergikem czy poprostu mu takie podpasowalo tylko ?? spróbowalam i nam akurat na dobre wyszlo:tak:

reklama
Do góry