reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozszerzanie diety naszych dzieciaczków

DrAsia - wstyd sie przyznac, ale moj to prawie sama baze wcina;)) Raz dodalam brokuł - a fuuuu - wstretne to było, a on jadl:szok: i kilka razy dynię - a tak to jeszcze nic. Na jutro ma kupne pyry ze szpinakiem - no i nie wiem co jeszcze mozna do tej bazy dac... No burak, a co jeszcze?

reklama
No jak to Kugela - nie rozumiesz? Katasza gotuje tylko w weekend bo gotuje duzo i wkłada do żłoba, a jak Ula zgłodnieje to sobie z niego je. A ze zlob duży to na tydzien wystarcza...

Katasza - a co maluchy jedza w żłobku?? Ja jestem w tej materii chyba zla matka, bo nie mam pomysłow...

hahaha;-) żłob jest dobry.
Flaurka - kalafior, kalarepa, cukinia, brukselka, groszek zielony, szpinak, i reszta z dozwolonych warzyw w 7 miesiącu i niedozwolonych w sumie też - ja trochę wyprzedziłam schemat ze względu na zaparcia np. buraka wprowadziłam wcześniej. Za chwilę wprowadzę też kaszę jaglana i gryczaną. A zadałam to pytanie bo właśnie też nie mam za bardzo pomysłów na te zupki i mam wrażenie, że Amelia ciągle je to samo...

as nie boisz sie dawac takich tłustych rzeczy małej?

Jak wiecie Lala pije mleko pepti.Dziś zrobiłam jej kaszke mleczko-ryżową na gęsto tak do jedzenia z miseczki .Zobaczymy czy alergia minęła
Sylwia ale co masz na myśli?
Kajzerkę ,dorsza czy pasztet z udka kurczaka???;-):-):-)

No jak to Kugela - nie rozumiesz? Katasza gotuje tylko w weekend bo gotuje duzo i wkłada do żłoba, a jak Ula zgłodnieje to sobie z niego je. A ze zlob duży to na tydzien wystarcza...

Katasza - a co maluchy jedza w żłobku?? Ja jestem w tej materii chyba zla matka, bo nie mam pomysłow...

:-D:-D:-D

Mój groszek jadł kiedyś tam w gotowej zupce - zapomniałam o nim i w sumie mogłabym go dodać, bo też mi się pomysły kończą. Dzisiaj Krzyś drugi raz zjadł buraczka... ale co dać jutro? :/ Też nie mam pomysłów, a gotuję dla niego codziennie - 1 ziemniak, pół marchewki, 2 krążki pora... plus: brokuł/kalafior/cukinia/dynia... I nie wiem, co można jeszcze dodać... Co jeszcze dajecie?

Ja kaszy jaglanej nie mogę wprowadzić - z glutenem czekamy do 10 m-ca.

reklama
Do góry