reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety maluszków

Właśnie nic nie zmieniłam. Dziś nie dostał nic, jak mu wysypka zniknie to podam dynię raz jeszcze i zobaczymy czy się pojawi znowu:zawstydzona/y:

reklama
dziewczyny mlody skonczyl wlasnie 3 miechy ... wprowadzilam dzisiaj kleik kukurydziany, nie chcialam ryzowego bo ryz zatwardza a on mial problem z kupkami, a po kukurydzianym lekarka powiedziala ze miec nie powinien, ile czasu odczekac na wprowadzenie np jabluszka tydzien czy mniej czy moze wiecej? i czy to jednak nie za wczesnie na to jabluszko? planuje dawac mu przez tydzien samo jabluszko, w kolejnym polaczone z dynia, a nastepny raz z marchewa o ile nic mu nie bedzie i tak by nam minal prawie miesiac a potem, jakas dynie z ziemniaczkami czy inne juz potrawy bym wprowadzala. tylko czy to nie za wczesnie??

Ja jeszcze nic nie wprowadziłam swojej małej, może dziś dopiero coś spróbuję.
A powiedzcie mi po co się wprowadza ten kleik ???
kurde ja taka ciemna jeżeli chodzi o rozszerzanie diety małej że szooook :-:)szok::-:)szok:

z tego co wiem gluten jest w kaszy mannej i tak podawałam a co do rozszerzania diety to mi doktorka kazała dopiero po 6 miesiacu ale moze dlatego że Karolinka jest alergikiem i ja mam dietę bez białkowa. Tak więc chyba jej nie posłucham bo ja też wracam do pracy i nie będę dziecku dawać tylko nutramigenu bo to mleko to koszmar

To i ja się przyłączę do tego wątku :)

tylko ja się zastanawiam bo jak Misia skończy 6 miesięcy to ja już do pracy wrócę więc obawiam się że to zbyt duży szok jak nagle zabraknie cycusia dlatego myślę że trzeba wcześniej w takim przypadku...:eek:

Identycznie u mnie, dlatego myślę, że jak skończy 4,5 m-ca to będę wprowadzać powoli. A gluten za miesiąc :tak:

ja kleikiem chce zmniejszyc troszke ulewanie albo wyeliminowac, ale mozna nim zageszczac mleczko na noc, mi dzisiaj Nikos pospal dluzej i tak spokojniej nad ranem bo widocznie byl bardziej syty :) niby tylko pol godziny dluzej ale on sie wybudzal kolo 6 a ja jeszcze go do 7 przeciagalam smokiem a dzisiaj bez smoka i przeciagania obudzil sie 7:30, a dalam jedna miareczke kleiku

a co do ulewania i kleiku, ile dawac do mleczka zeby bylo ono do picia przez butelke i czy mozna taki kleik dawac do kazdej butli czy powinnam sie wstrzymac i dawac powiedzmy tylko do dwoch ??

alijenka a mozesz spokojnie zaczac od jabluszka czy dyni :) a pozniej kleik jako jedno oddzielne danie :) on jest po 4 miesiacu tak jak i pierwsze sloiczki :)

no to ja już nie wiem :eek: Iwon najpierw będziesz wprowadzać gluten a dopiero potem inne jedzonko?

kochane jeszcze raz zapytam - w jakiej formie planujecie lub już podajecie to jedzonko - butelka czy łyżeczka? (Pamka dziękuję)

Kasia.natka teraz właśnie doczytałam to, co umieściła addiena i sama nie wiem, czy zacząć podawać tą kaszkę z moim mlekiem, czy na łyżeczce czy może z jakimś warzywkiem? :eek: No, ale wtedy warzywko musiałabym wprowadzić z tydzień wcześniej chyba?

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry