reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety Maluszków

papcia- to masz szczęscie ze Lena sie nie zakrztusiła bo takim maluszkom nie wolno podawał kawalków mimo ze nam sie wydaje ze da sobie radę wystarczy chwila i dziecko moze sie zakrztusić,co ma czzasami tragiczne w skutkach konsekwencje,kilka przypadków znam dzieci do dziś to warzywa;-(((((((((

a po drugie taki mały żolądeczek o wiele wolniej trawi pokarmy przyjmowane w kawaalkach....

reklama
Pinka to nie były kawały tylko małe grudeczki a to spora różnica a pozatym gdybym widziała że nawet troche sie krztusi to bym jej poprostu wiecej nie dawała

papcia- we wczesniejszym poscie napisalaś Kawałeczkami;-)) a nie grudkami:-p a to rzeczywiście różnica...

a mój gródeczki też dzis miał bo rosołek ugotowałam a wiadomo makaronu nie da sie na papkę tak do konca zmiksować i pięknie zjadł:-p aż miske musiałam wyskrobac:-D

Papcia,Koncia ja jeszcze w ciazy bedac czytałam ze przyjmowanie probiotykow (popularne ''bakterie'' osłonowe np przy antybiotykoterapi) w czasie ciazy przez ostatnie ok 2m-ce chroni dzieci przed alergia i podawane dzieciom pozniej przez pierwsze poł roku tez pomaga.

Katjuszka, dzięki J Fajnie to opisałaś , ja w sumie robię podobnie, tylko czasem jak Ninka ma gorszy dzień to „leżaczek dostaje ząbki” i Nina za żadne skarby nie chce w nim leżeć, wygina się. A z kąpielą to na pewno też bym tak wypróbowała – gdybym tylko miała wanne L Ale może niedługo zmienimy mieszkanie na większe – z wanną J

Navna ja kaszkę podaję z butelki ze smoczka z krzyżykiem. A jeśli chodzi o tą morfologię, to które z paramerów ma słabe?

Avona 82 , od samego poczatku walczymy z niedokrwistoscia i Mała moja ma podawane żelazo i juz jest lepiej bo ma je w normie ale morfologia zawsze słaba i teraz ma WBC i Lym w normie, ale RBC, HGB, HCT, MCV, MCH, RDW poniżej normy i wczoraj usłyszałam od znajomego zeby odstawic od piersi i przejsc na modyfikowane, moja pediatra nadal na urlopie (inna lekarka u której byłam ostatnio z wyspypką córci pozostawia wiele do życzenia wiec do niej nie chce isc). Nie chce przestać karmić piersią ale jeżeli rzeczywiscie moje mleko juz nie jest takie dobre ??? Mała tez mi się budzi w nocy z płaczem i szybko chce piersc kilka razy w nocy a słyszałam ze pół roczne dzieci budzą się raz. Nie chce porównywać ale zastanawiam się czy moja córcia się najada. Jesli masz jakieś doświadczenie w tej kwesti prosze poradz, bo nie wiem co robić. Ja ogólnie uwazam ze chyba szybciej ibardziej powinnam poszerzyc diete dziecku ale nie rezygnowac z piersi bo jak wiemy dużo zalet ma także ta metoda karmienia.

papcia, ola, na pewno zapytam alergologa o te probiotyki. Szkoda, że nic nie wiedziałam wcześniej...

navna, ja dodaje kaszkę prosto do obiadku, dolewam wody na oko i jak za mocno zgęstnieje to dolewam więcej wody

dzięki koncia, dałam dziś malutko wody i od razu ta konsystencja lepsza i łatwiejsza do podania. Choć na dniach chce zacząc dawać zupki :-) Kiedy wprowadzacie do diety maluszków karmionych piersią mięso ???

reklama
A moje dziecko się zbuntowało i nie chce jeść!
się rozkleiłam i się poryczałam, ta ciągła walka z tym jedzeniem mnie dobija..

Do góry