reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzanie diety Maluszków

reklama
Dziewczyny które używaja siateczki co wkładacie tam swoim dzieciaczkom? My narazie tylko chlebek banana i jabłko i pomysłów mi brak :)

A pytanko mam odnośnie diety Maluszków ... czy przyrządzacie Dzieciom obiadki z makaronem?
Kiedyś kupiłam Małej spaghetti bolognese z Babydream po 4m-cu, zjadła ze smakiem. I tak się zastanawiam czy gotować jej dla odmiany makaron na obiad? Jesli tak to z czym, jakie mięsko? Macie jakieś przepisy?

a ja się ostatnio zawiodłam na hippie, moja Młoda miała meeega zaparcie, po jabłuszku, więc czym prędzej poleciałam do sklepu po śliwki, no i były tylko z hippa, potem popatrzyłam na etykietę i prócz śliwek był tam np. cukier :/ gerber ma w składzie tylko śliwki i wodę...a tak przy okazji to co jeszcze jest dobre na "rozluźnienie"? Bo kupy to u nas ostatnio plastelinowe...

Ja daje w siateczce:
- owoce: brzoskwinia, gruszka, arbuz, melon, jablko, banan, mango
- biszkopty czasami same, a czasami do biszkopta dokladam brzoskwinke lub banana, bo sam biszkop jest troszke twardy i Jasiek szybko sie zniecheca

Nie wspomne, ze wszystko jest tak upackane, ze szok:szok:, ale ile przy tym radosci z samodzielnego jedzenia:-)

Ja do makaronu sie dopiero przymierzam, i tez chetnie skorzystam z jakies przepisu.

Natomiast moj Jasko nie lubi zupek, ani mieska. Je, ale z takim trudem, ze az przykro patrzec, i dzis do zupki dodalam buraczka i musze przyznac, ze wyjatkowo mu zupka smakowala:-)

Ostatnia edycja:
a ja się ostatnio zawiodłam na hippie, moja Młoda miała meeega zaparcie, po jabłuszku, więc czym prędzej poleciałam do sklepu po śliwki, no i były tylko z hippa, potem popatrzyłam na etykietę i prócz śliwek był tam np. cukier :/ gerber ma w składzie tylko śliwki i wodę...a tak przy okazji to co jeszcze jest dobre na "rozluźnienie"? Bo kupy to u nas ostatnio plastelinowe...

jabłuszko zatwardziło? Powinno rozluźnić. U nas króluje jabłuszko, czasem śliwka i jagoda, ale obie z jabłkiem, bo same mu nie wchodzą.
Kupki są często plastelinowe, ale nie ma problemu z ich robieniem, więc się nie przejmuję. W tym wieku będzie tak coraz częściej, bo pojawia się mięsko :) u nas są przeważnie 2 kupy, najpierw twarda rano, a potem luźna. Puki robi kupki codziennie to się nie przejmuję, bo widzę, że dobrze sobie radzi.
A takie twardsze łatwiej posprzątać i zawsze mam pewność, że ją właśnie dusi :D no i też nie przeszkadzają tak w pieluszce i nie wylatują. Także taka kupka jest wg mnie dobra, gorzej jak idą twarde bobki jak u sarny, to wtedy go męczą.

reklama
Do góry