reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety, czyli czym karmimy nasze pociechy :)

Ja wprowadzała tak: kaszka mleczna baby dream z sucharkami 50ml wody + 2 łyżki stołowe kaszki albo pół sloiczka deseru lub obiadku zawierającego gluten albo dwa ciasteczka hipp rozkruszone do deserku. Emilka nie miała żadnych reakcji alergicznych, brzuch nie bolał i kupka ok więc już nie musimy zwracać uwagi na ilość glutenu, może kaszki czy obiadku/deserku zjeść ile chce, oczywiście w granicach zdrowego rozsądku.

reklama
a my stanęlismy z wprowadzaniem glutenu po 3 dniach odkąd je rozpoczeliśmy.. z powodu pupy i buźki a raczej zmian na nich, wiem że nie wynikały z glutenu ale wolałam nie ryzykować, poza tym wizyta u dermatologa też sprawila że stanelismy na 5 skladnikach żywieniowych poza mlekiem:jabłko, marchew, ziemniak, królik i kaszka jabłkowa.. czekamy na wizytę 12 lipca i pewnie wtedy powolutku zaczniemy znowu. Ehhh pieprzone azs

Asko- to u nas podobnie ,jemy posilki najmniej uczulajace królik ,indyk, i jagniecinka,z glutenem zaczynamy od poniedzialku tylko allergolog nam mówila ze jedna łyżeczka 1x dziennie kaszki mannej do posilku przez 2 miesiace i pozniej zwiekszamy dawke...

reklama
dziś Kuba przed poranną kaszką dostał piętkę z bułki :) ale była radocha!! zjadł pół, a resztę już mocno rozmiękczoną przez ślinę musiałammu zabrać, bo ładował całą do buzi i bałam się, że się tym ulepkiem mokrym zadławi. Więc kaszka była już bezglutenowa. Poza tym potraktował tą piętkę, jak gryzaczka i szorował ostro po dziąsłach :)

Do góry