Ja wprowadzała tak: kaszka mleczna baby dream z sucharkami 50ml wody + 2 łyżki stołowe kaszki albo pół sloiczka deseru lub obiadku zawierającego gluten albo dwa ciasteczka hipp rozkruszone do deserku. Emilka nie miała żadnych reakcji alergicznych, brzuch nie bolał i kupka ok więc już nie musimy zwracać uwagi na ilość glutenu, może kaszki czy obiadku/deserku zjeść ile chce, oczywiście w granicach zdrowego rozsądku.
reklama
a my stanęlismy z wprowadzaniem glutenu po 3 dniach odkąd je rozpoczeliśmy.. z powodu pupy i buźki a raczej zmian na nich, wiem że nie wynikały z glutenu ale wolałam nie ryzykować, poza tym wizyta u dermatologa też sprawila że stanelismy na 5 skladnikach żywieniowych poza mlekiem:jabłko, marchew, ziemniak, królik i kaszka jabłkowa.. czekamy na wizytę 12 lipca i pewnie wtedy powolutku zaczniemy znowu. Ehhh pieprzone azs
Phelania
Mama 2 urwisów :P
Asko- to u nas podobnie ,jemy posilki najmniej uczulajace królik ,indyk, i jagniecinka,z glutenem zaczynamy od poniedzialku tylko allergolog nam mówila ze jedna łyżeczka 1x dziennie kaszki mannej do posilku przez 2 miesiace i pozniej zwiekszamy dawke...
kota-behemota
Q & H team
Czy ktoś podaje już dziecku połowę żółtka ugotowanego na twardo?
kota-behemota
Q & H team
mi mówiła, że od 7 miesiąca dwa razy w tygodniu jeszcze nie wprowadzałam, dopytuję więc kto kiedy zamierza wprowadzać to nieszczęsne żółtko.
https://www.babyboom.pl/forum/zywie...ja-jest-tak-wazne-w-diecie-niemowlecia-17759/
Ja zacznę za miesiąc czyli od 7 m pół żółtka co drugi dzień . Starszej też tak serwowałam , czasami rzadziej
Ja zacznę za miesiąc czyli od 7 m pół żółtka co drugi dzień . Starszej też tak serwowałam , czasami rzadziej
Ostatnia edycja:
kota-behemota
Q & H team
dzięki Kupinosia!
reklama
kota-behemota
Q & H team
dziś Kuba przed poranną kaszką dostał piętkę z bułki ale była radocha!! zjadł pół, a resztę już mocno rozmiękczoną przez ślinę musiałammu zabrać, bo ładował całą do buzi i bałam się, że się tym ulepkiem mokrym zadławi. Więc kaszka była już bezglutenowa. Poza tym potraktował tą piętkę, jak gryzaczka i szorował ostro po dziąsłach
Podziel się: