reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety, czyli czym karmimy nasze pociechy :)

Ja gluten daję tak : wlewam do miseczki 2 lyzki wody, do tego daję jedną małą lyzeczke kaszki manny mlecznej nestle i jak wymieszam to daję 2 lyzeczki owocow. I Alan zjada. Jak to zje to daję reszte sloiczka z owocami:)

reklama
Milva - ja wprowadziłam gluten podając obiadek hipp- rosołek z kurczakiem i kaszką manną i deserek też z hipp- banany z jabłkami i biszkoptami. WYgodnie i bez problemu wcina ;)
Dziś nawet dałam mu kawałek bułki bo bolą go dziąsła i trochę nawet zjadł ;P Najpierw się przestraszylam żeby się nie zakrztusił ale dał sobie radę.

No właśnie tez o tym myślałam, ale ile jest tej kaszki w słoiczku? nie za dużo na początek? nie patrzyłam na opakowanie , więc nie wiem....
Na razie kupiłam normalną kaszę mannę, ale coś czuję , że szybko mi się odechce gotować po 1 łyżeczce, więc przyda się coś zastępczego;-)
Jak już zacznę z glutenem, to ma byc podawany codziennie tak?

Milva ja tez kupilam zwyklą kasze manne ale odechcialo mi sie jej gotowac jeszcze zanim pierwszy raz ją ugotowalam :zawstydzona/y: a Kota pokazala wlasnie tutaj tą blyskawiczną, nestle. Tez zastanawaialm sie nad sloiczkami, ale dziecko chyba powinno zjesc caly sloiczek wtedy? A co jesli zje pół i wiecej nie bedzie chcial???:confused: Ah, ten nieszczesny gluten...

To może za dużo na raz daję Maciulkowi bo ostatnio jadł 2 razy dziennie po 150 ml z 5 łyżkami stołowymi tak jak piszę na opakowaniu :zawstydzona/y: Może przez to ma krostki pod szyjką a nie od ślinienia się ...

gluten wprowadza się powoli i zwiększa po jakimś czasie:

[h=3]Oswajanie z glutenem[/h] [h=3][/h] W prowadzone zmiany mają na celu stopniowe, ostrożne przyzwyczajanie organizmu dziecka do glutenu. Specjaliści zalecają, by zaczynać od maleńkich porcji: 2-3 gramów (1/2 łyżeczki!) kaszy manny lub kleiku pszennego dodanego do 100 ml zupy. Taką mieszankę początkowo podajemy raz dziennie.

Żabciu- alergia na gluten bardziej objawia się żołądkowymi sprawami, ale warto to sprawdzić

ja wprowadzałam po łyżeczce, teraz, jak już od miesiąca Kuba przyjmuje gluten, to już robię tak, jak zaleca producent, również kaszki Hipp ze słoiczka mały je na jeden raz.

reklama
Do góry